Ağrı'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da 1 Mayıs Kutlamaları

Ağrı\'da 1 Mayıs Kutlamaları

Devrimci İşçi Sendikası (DİSK) Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, “DİSK olarak her alanda bağırıyoruz.

01.05.2016 13:30

Devrimci İşçi Sendikası (DİSK) Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, "DİSK olarak her alanda bağırıyoruz. Bugün Taksim'de de bağırıyoruz, bölgenin bütün illerinde yapılan, ülkenin bütün illerinde yapılan etkinliklerle 1 Mayıs'ta bağırıyoruz. Biz kamuda ayrımsız kadro istiyoruz" dedi.

Ağrı Belediye Otoparkı'nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında konuşan DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, "Uçurumun kenarına gelmiş bu ülkemizi tekrar düzlüğe çıkarmak için ideolojilerimizi bir kenara bırakıp, omuz omuza verip, el ele tutuşarak, Tükiye'nin doğusundan batısına kadar tekrar silahların sustuğu, siyasetçilerin konuştuğu bir sürece dönüştürmemiz lazım. Tekrar barış masasına doğru, Dolmabahçe Sarayı mutabakatına dönüşmesi lazım. Çünkü her gün acılar yaşanıyor, acılar çekiyoruz. Bu alanın böyle boş kalması da böyle kirli savaşın yansımalarıdır" dedi.

Tüm işçilerin ayrımsız olarak kadroya alınması gerektiğini ifade eden Erincik, "Sizin emeğinize saygı göstermeyen sermayenin temsilcileri, sizin en kutsal gününüz olan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı boşa çıkarmaya çalışanları nefretle kınıyoruz. Türkiye işçi sınıfının göz bebeği olan DİSK'in işçi sınıfının bütün kazanımlarında emeği vardır, kanı vardır, bedeli vardır. Bugün burada da insan onuruna yakışır bir ücret size aldıysak inşallah taşeron iç kolunda çalışan üyelerimizi de bu seviyeye getirmek için canımız pahasına mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Kamuda ayrımsız kadro istediklerini söyleyen Erincik, "Evet DİSK olarak her alanda bağırıyoruz. Bugün Taksim'de de bağırıyoruz, bölgenin bütün illerinde yapılan, ülkenin bütün illerinde yapılan etkinliklerle 1 Mayıs'ta bağırıyoruz. Biz kamuda ayrımsız kadro istiyoruz. Kategorilere ayırmadan, asıl iş, yardımcı iş yoktur arkadaşlar. Bizim yapmış olduğumuz işler sürekli iş arz ediyor. Onun için hepimiz sürekli işçiyiz, hepimiz kadro istiyoruz. Şimdi mevcut bakan diyor ki biz kamu işletmelerine devir edeceğiz. Sivil taşerondan alıp resmi taşerona devir ediyor" şeklinde konuştu.

Erincik'in konuşmasının ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları yerel sanatçıların söylediği türküler ve vatandaşların çektiği halaylar ile son buldu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement