Ağrı'da Belediye Başkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Belediye Başkanlığı Seçimine Doğru

Ağrı'da seçim çalışmaları kapsamında bastırılan broşürlerle ortaya atılan iddialara açıklık getirildi SKM Başkanı Ekmen: "Hukuken oyların 15 kere sayılması mümkün değildir.

29.05.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mehmet Emin Ekmen, oyların 15 kez sayıldığı veya 15 kez itiraz edildiği iddialarına ilişkin, "Hukuken oyların 15 kere sayılması mümkün değildir. Ağrı'da oylar sadece sandık başında sayılmış, itiraz üzerine tekrar sayılırken 24'üncü sandık sayımında, AK Parti'nin önde olduğunu görünce BDP'nin talebi üzerine seçimin yenilenmesine karar verilmiştir. Dolayısıyla 15 kez oyların sayıldığı veya 15 kez itiraz edildiği tamamen gerçek dışıdır ve yalandır" dedi.

Her bir sandığın tek bir kez sayımı için bile ihtiyaç duyulan sürenin en az 5 saat olduğunu anlatan Ekmen, şunları kaydetti:

"Bunu 196 sandığa uyarlarsak ortaya bir sayım için en az 7 günlük süre çıkar. Dolayısıyla bu iddia açık bir yalandır. AK Parti olarak bizim tek amacımız, seçmen iradesinin sandığa doğru yansımasıdır. BDP'nin kaybettiği seçimi yırtık torba tiyatrosuyla iptal ettirmesi tam bir demokrasi ayıbı olmuştur. Bu yetmezmiş gibi şimdi de bundan bir mağdur hikayesi üretilerek siyasi rant elde edilmeye çalışılmaktadır. Türkiye'de yüzde 46 oyu anasının ak sütü gibi helal şekilde seçmen iradesiyle elde edilen AK Parti'mizin bu oyunlara ihtiyacı yoktur."

Ağrı'da, olağanüstü hal uygulandığı ve kente 15 bin polisin getirildiği iddialarına yönelik de Ekmen, AK Parti hükümetleri döneminde hukuk devleti prensibinin gereği olan üzgürlük-güven dengesinin yurttaş lehine sağlandığını ve bölgedeki OHAL uygulamalarına son verildiğini vurguladı.

Ekmen, çözüm süreci kapsamında bir yılı aşkın süredir kan akmamasının bu anlayışın bir sonucu olduğunun altını çizerek, "İlimizde alınan tedbirlerin tamamı siyasi partiler tarafından yürütülen kampanya, olabilecek olası tehdit ve risklerin Ağrı'da yaşayan vatandaşlarımızın gündelik yaşamını bozma ihtimalini ortadan kaldırmaya yöneliktir" ifadelerini kullandı.

Seçimlerin yenilenmesi nedeniyle kente her partiden çok sayıda ziyaretçi ve gazeteci geldiğini hatırlatan Ekmen, "Bu yoğun trafiğin Ağrı'da günlük işleyişi bozmaması, bir gerilim olmaması için sayıları birkaç yüzü geçmeyecek kadar polisimiz ilimize geçici görevli olarak gelmiştir. Bu polislerin de oy hakkı bulunmamaktadır" dedi.

Ekmen, 30 Mart seçimlerinden sonra 2 bin Ağrılı gencin kasten askere gönderildiği iddiasına ilişkin de "30 Mart yerel seçimlerinden sonra Ağrı nüfusuna kayıtlı sadece 360 kişi askere sevk edilmiştir. Kaldı ki 360 kişinin büyük çoğunluğu Ağrı nüfusuna kayıtlı fakat Ağrı dışında yaşayan yurttaşlardır" ifadelerini kullandı.

Eski belediye fırını ile eski otogar arsalarının satıldığı iddialarına yönelik de Ekmen, şunları söyledi:

"Buralar belediyemiz mülkiyetindedir. Arzu edenler tapu sicili marifetiyle bahse konu oyan yerlerin belediye mülkiyetinde olduğunu teyit edebilirler. Ayrıca belediyemiz görevde olduğu beş yıl boyunca belediyenin tek bir gayrimenkulünü satmadığı gibi 3 bin dönüme yakın arazi ve arsa işgal ve gasplara son vermek suretiyle halkımıza kazandırılmıştır."

Ekmen, belediye başkan adayı Hasan Arslan'ın mal varlığında aşırı artış olduğu yönündeki ortaya atılan iddialara ilişkin ise Ekmen, "Belediye başkan adayımızın 2009-2014 yılları arasında mal varlığında artış değil, bilakis azalma vardır. Ayrıca belediye başkan adayımızın Ağrı dışında herhangi bir yatırımı bulunmamaktadır. 2009 ve 20014 yıllarına ait resmi mal varlığı beyanları vasıtasıyla durum ispata elverişlidir" dedi.

"Bakanlar 30 Mart seçimler öncesinde ziyaret etmemişken, neden şimdi Ağrı'yı ziyaret ediyorlar" yönündeki iddialara ilişkin Ekmen, şöyle devam etti:

"Öncelikle belirtmek gerekir ki başbakanımız Ağrı'mıza 24 kez, bakanlarımız ise yüzlerce kez gelmiştir. Dolasıyla bu yeni bir ilgi değildir. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde her bakanımız kendi seçim bölgesine yoğun bir çalışma sergilemiş ve dolasıyla başka seçim bölgelerinde seçim faaliyetlerine katılma imkanı bulamamışlardır. 1 Haziran'da yenilenecek olan Ağrı seçimleri için sayın bakanların Ağrı ziyaretleri, hükümetimizin Ağrı'ya ve Ağrılı'ya gösterdiği yoğun ilginin tezahürüdür. Bu ziyaretlerle seçim bir fırsata dönüşmüş ve Ağrı'mızın imkanlarıyla 10 yılda yapılmayacak yatırımlar, bakanlıklar ve büyükşehir belediyelerimizce üstlenilmiştir. 2002 yılında Ağrı ili, kişi başına düşen yatırım miktarı göz önüne alındığında Türkiye'de 32. sırada yer almaktayken 2011 yılında kişi başına düşen yatırım miktarı sıralamasında 12. sıraya yükselmiştir."

Ekmen, "Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle AK Parti burayı almak istememektedir" yönünde de iddiaların ortaya atıldığını belirterek, "Bu iddia saçma, hatta komik bir iddiadır. AK Parti genel merkezi, bakanları, belediyeleriyle seçimi kazanarak Ağrı'ya hizmet etmeyi çok istemektedir. Bu iddia da yalandır, gerçekleri ifade etmek boynumuzun borcudur. Takdir halkımızındır" şeklinde konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Belediye Başkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement