Ağrılılar'dan Gaziemir Belediyesi'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ağrılılar'dan Gaziemir Belediyesi'ne Ziyaret

Ağrılılar\'dan Gaziemir Belediyesi\'ne Ziyaret

İzmir'in Gaziemir ilçesinde faaliyet gösteren Diyadin Y. Akpazar Der Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Sıcak, beraberindekilerle birlikte Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'u ziyaret etti.

04.07.2014 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Gaziemir ilçesinde faaliyet gösteren Diyadin Y. Akpazar Der Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Sıcak, beraberindekilerle birlikte Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'u ziyaret etti.

Belediye Başkanı Şenol tarafından oldukça sıcak bir şekilde karşılanan Diyadin Y.Akpazar Der Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Sıcak, Başkan Vekili Mülük Altun ve Denetim Kurulu Başkanı Yusuf Kaya, dernek çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a bilgi verdi.

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Mustafa Metin Yardımcı'nın da katıldığı ziyarette konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, sivil toplum kuruluşlarını ve hemşehri örgütlerini çok önemsediklerini, birlikte yürütülebilecek projeler içerisinde yer alabileceklerini ifade etti.

Başkan Şenol, her yıl Gaziemir-Sarnıç'ta, onlarca hemşehri derneğini bir araya getirdiklerini belirterek, "Bu anlamda Ağrılılar'la, Diyadin Y.Akpazarlılar'la birlikte yapılacak organizasyonlarda, Gaziemir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu. Diyadin Y. Akpazar Der Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Sıcak da modern bir hizmet binası tefriş ettiklerini belirterek, "Derneğimiz vasıtasıyla hemşehrilerimizi acı ve tatlı günlerinde bir araya getiriyoruz. Dayanışmayı temin ederek, yöresel kültürlerimizin yaşatılmasına da katkı sağlıyoruz" dedi.

BÖLGEDE 300 AĞRILI YAŞIYOR

Ziyarette konuşan Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Mustafa Metin Yardımcı ise, Ege Bölgesi'nde 300 bin, İzmir'de de 120 bin civarında Ağrılı'nın yaşadığına dikkat çekerek, "24 Ağrı hemşehri örgütümüz ve Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği olarak, hemşehrilerimizle birlikte yaşadığımız kentlerde, yerel kültürümüzün genç nesillere de aktarılması noktasında yaptığımız çalışmalarla birlikte, hemşehrilerimiz arasında iletişim de sağlıyoruz. Bu çerçevede, yerel yönetimlerin STK'larla birlikte hayata geçirdikleri projeleri de destekliyoruz. Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Şenol'a STK'lara bu denli yakın durduğu ve desteklediği için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyarette, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Önder Keskin ve Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi Elif Becek de hazır bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrılılar'dan Gaziemir Belediyesi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement