Ahlat'a Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Ahlat'a Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi Yapılacak

Ahlat\'a Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi Yapılacak

Ahlat Belediyesince Selçuklu Çarşısında yaptırılacak alışveriş, kültür, eğlence ve ticaret merkezinin yapımı için müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı.

09.07.2014 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat Belediyesince Selçuklu Çarşısında yaptırılacak alışveriş, kültür, eğlence ve ticaret merkezinin yapımı için müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı.

Yer tesliminde gazetecilere açıklamada yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, merkezin bölgeye hitap edebilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Çoban, "Burası sadece bir alışveriş merkezi olmayacak. Özel bir mimari ile yapılacak merkezde konuk evi, restoran, kapalı çarşı, spor ve sinema salonları olacak. Bölgeye hitap edecek bu tesisle insanların yaşam tarzı değişecek, zenginleşecek" dedi.

Amaçlarının atalarının yaptığı gibi kendilerinden sonrakilere eser bırakmak olduğunu vurgulayan Çoban, "Burada çok farklı bir mimari ile Ahlat taşı kullanacağız. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz olmak üzere emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İller Bankası yetkililerinden Ayhan Kayatürk ise projenin bölge için çok güzel ve ender olduğunu belirtti.

Merkezin yaklaşık 3 bin 200 metrekare alanda yapılacağını söyleyen Kayatürk, "Bunun bin 600 metrekaresi kapalı alan olacak. 2015 yılı sonu itibariyle de merkez tamamlanacak" dedi.

Kayatürk, merkezin enerji ihtiyacının bir kısmının çatıya konacak güneş panelleri ile karşılanacağını sözlerine ekledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahlat'a Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement