Ahlat Bastonuna Patent Başvurusu - Son Dakika
Güncel

Ahlat Bastonuna Patent Başvurusu

Ahlat Bastonuna Patent Başvurusu

Bitlis'in Ahlat İlçesi Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat bastonunun patentini almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu.

23.06.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat İlçesi Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat bastonunun patentini almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu.

Bitlis'in bastonuyla ünlü Ahlat İlçesi bu değerini kendisiyle özdeşleştirmek için patentini alıyor. Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, patent almak için Türkiye Patent Enstitüsü'ne başvuru yaptı. Başvurunun ardından Ahlat'taki baston atölyelerini dolaşan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, baston ustası Refa Gökbulak'la bir süre sohbet etti. Burada açıklama yapan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Ahlat bastonunun yeterince tanıtılmadığını belirterek, patent başvurusuyla tanıtım için ilk adımın atıldığını söyledi. Kaymakam Tekbıyıkoğlu,"Ahlat olarak Anadolu'nun Türklere açıldığı ilk kapısıyız. Ahlat bastonuyla da ünlüdür. Araştırmalarda bastonun dünya üzerinde ilk bulunduğu yerin Van Gölü Havzası olduğu yazılmıştır. Bu da coğrafyamızda bastonculuk sanatının ne kadar eski olduğunu gösteriyor. İlçemizde yüzyıllardan beri devam eden bir gelenek var. Çok değerli ustalarımız var. Fakat bu değerleri tanıtma noktasında biraz gerideyiz. Bizde bu durumdan ileri sıçramak için bir adım attık. Bu konuda da Türk Patent Enstitüsü'ne başvurumuzu gerçekleştirdik. Bundan sonra baston denildiği zaman akıllara Ahlat gelecektir" dedi.

- Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahlat Bastonuna Patent Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement