Ahlat'ta 'Bitlis Tanıtım Günleri' Hazırlığı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta 'Bitlis Tanıtım Günleri' Hazırlığı

Ahlat\'ta \'Bitlis Tanıtım Günleri\' Hazırlığı

Bitlis’in Ahlat ilçesi, İzmir’de 24-28 Aralık tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ‘Bitlis Tanıtım Günleri’ne katılacak.

27.11.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesi, İzmir'de 24-28 Aralık tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 'Bitlis Tanıtım Günleri'ne katılacak.

Tanıtım günlerine hazırlık için Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve el sanatları ustaları katıldı. Toplantıda konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, tarihi tam kesin olmamakla beraber büyük ihtimal 24-28 Aralık tarihleri arasında İzmir'de 'Bitlis Tanıtım Günleri' düzenleneceğini belirterek, tanıtım günlerine ilçe olarak katılacaklarını söyledi. Tanıtım günlerinde Ahlat'ı en iyi şekilde tanıtmayı amaçladıklarını belirten Kaymakam Tekbıyıkoğlu, yapılacak faaliyetler ve hazırlıklar için bir araya geldiklerini söyledi. Tekbıyıkoğlu, "Geçen yıl 13-16 Kasım tarihlerinde Ankara'da düzenlenen tanıtım günlerine de ilçe olarak katıldık. Kaymakamlık, belediye, kamu kurumlarımız, el sanatkarlarımız ve esnaflarımızla birlikte ortak akılla hareket ederek, kısa bir hazırlık neticesi sonucunda Ahlat'ı Ankara'da iyi bir şekilde tanıttığımıza inanıyorum. Özellikle birebir ölçüsü ve işlemeleriyle canlandırması yapılan maket mezar taşlarının ise bir hayli beğenildiğini gözlemledik. Tanıtım günleri sonrası çok olumlu tepkiler aldık. Geçen yıl tanıtım günleri sonrası yaptığımız değerlendirmede eksikliklerimizi ve yapılması gereken konuları da görüştük. Bu toplantımızda da bunları tekrardan gündeme alarak İzmir'de düzenlenecek tanıtım günlerine daha da hazırlıklı bir şekilde katılarak ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluş müdürlerimizden, sivil toplum örgütlerimizden, el sanatkarlarımızdan ve katılımcılarımızdan özveri ve titizlik bekliyorum" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, geçen yıl Ankara'da düzenlenen tanıtım günleri programında Ahlat'ı oldukça güzel tanıttıklarını; bu yılda kaymakamlık, diğer kurumlar, sivil toplum örgütleri ve el sanatkarlarıyla birlikte yelpazesi daha geniş bir stant oluşturarak Ahlat'ı daha da güzel tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Toplantıda daha sonra İzmir'de düzenlenecek tanıtım günleri programında Ahlat standının düzeni, nasıl olması gerektiği, nelerin sergileneceği, tanıtım materyalleri, ikramlar gibi konular konuşularak karara bağlandı ve katılımcıların öneri ve görüşleri alındı.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu, ilerleyen günlerde tekrardan bir araya gelip hazırlık aşamalarının gözden geçirileceğini belirtti. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta 'Bitlis Tanıtım Günleri' Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement