Ahlat'ta Patates İhracatı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Patates İhracatı

Ahlat\'ta Patates İhracatı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Tarım Müdürü Bülent Korkmaz, ihracattan dolayı yükselen patates fiyatlarının üreticilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

22.01.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Tarım Müdürü Bülent Korkmaz, ihracattan dolayı yükselen patates fiyatlarının üreticilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Ahlat ilçesindeki patates depolarını gezerek çiftçilerden bilgi alan Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede üretilen patatesin yüksek fiyata alıcı bulduğunu belirtti.

Üreticilerin yaşanan bu durumdan son derece memnun olduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Patateslerin ihraç edilmesi fiyatları da yükseltti. Buna bağlı olarak geçen yıl kilogramı 50 kuruş civarında seyreden patates fiyatları, bu yıl 1 lira 50 kuruşa kadar yükseldi. Üreticilerimiz daha organizeli şekilde, kooperatif ve şirketler yoluyla ürünleri paketleyerek, daha büyük pazarlama satmakta. Bu durum üreticilerimize daha fazla para kazandırmakta. Böylece çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alıyor."

Ahlat'taki patates üreticilerinden Mesut Subaşı ise bu yıl ilçede üretilen 150 bin ton patatesten 140 bin tonunun satıldığını belirterek, Nahçivan, Azerbaycan, Kuzey Irak'a 70 bin ton patates ihraç ettiklerini bildirdi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Patates İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement