Aibü Senatosu'ndan Terör Saldırılarına Kınama - Son Dakika
Güncel

Aibü Senatosu'ndan Terör Saldırılarına Kınama

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Senatosu, İstanbul ve Mardin'de düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

09.06.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Senatosu, İstanbul ve Mardin'de düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

Senato'nun aldığı kararda, "Devletimizin kararlı mücadelesiyle bitme noktasına gelen bölücü ve hain terör örgütü, alçak yöntemlere başvurarak kahraman güvenlik güçlerimizi ve sivilleri hedef almaktadır. Şehit ve sivil kayıplar verdiğimiz tüm bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz." denildi.

Ülkemizde son dönemde terör eylemlerinin tırmandırılarak, birlik, beraberlik ve huzur ortamının bozulmak istendiği belirten kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemize yönelik bu tür provokasyon ve planlarla, defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden gelebilecek güç ve kudrettedir. Devlet ve millet olarak birlik beraberlik içerisinde, destek ve dualarımızla, kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, tarih boyunca pek çok örneğini gördüğümüz bu tür hain saldırı ve planlar karşısında yılmayarak kararlı mücadelenin tereddütsüz sürdürüleceğine ve bu mücadeleden başarıyla çıkılacağına yürekten inanıyoruz."

Almanya Federal Parlamentosunun 1915 olayları ile ilgili iddiaları "Soykırım" olarak kabul etmesini de kınayan Senato kararında, "Almanya Federal Parlamentosu'nun 2 Haziran 2016'da aldığı ve 1915 olaylarını 'soykırım' olarak adlandıran kararı, tek yanlı olması ve tarihi gerçekleri çarpıtmasının yanı sıra hukuka aykırıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Buna ancak yetkili uluslararası mahkemenin kararıyla hükmedilebileceği vurgulanan kararda, "Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi Perinçek- İsviçre davasında verdiği kararla 1915 olaylarının meşru bir tartışma konusu olduğunu ve bu tarihte yaşananlara ilişkin farklı görüşlerin ifade özgürlüğü kapsamında koruma altında olduğunu ifade etmiştir. Böylece hukuki açıdan saptanmış bir gerçek olan Holokost ile 1915 olaylarının karşılaştırılmasının asla mümkün olmadığı da ortaya konmuştur." denildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aibü Senatosu'ndan Terör Saldırılarına Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement