Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sincan Erkek Yetiştirme Yurdunda çocukların birbirlerine şiddet uyguladığı iddiaları ile ilgili olarak, "Suça sürüklenmiş olan büyük yaştaki çocuklar başka bir kurumumuza gönderildi.

29.04.2015 17:06

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sincan Erkek Yetiştirme Yurdunda çocukların birbirlerine şiddet uyguladığı iddiaları ile ilgili olarak, "Suça sürüklenmiş olan büyük yaştaki çocuklar başka bir kurumumuza gönderildi. Küçük çocuklar evlere alındı. Kurumun yöneticileri ile ilgili soruşturmalar başlatıldı, mesele savcılıktadır, şu anda adli soruşturma devam etmektedir" dedi.

Karasu Belediyesini ziyaret eden İslam, bir gazetecinin "Ankara Sincan'daki öğrenci yurdunda basına yansıyan bazı görüntüler oldu. Bununla ilgili bakanlık soruşturma başlattı, son durum nedir" sorusu üzerine, konunun yeni bir durum olmadığını söyledi.

Son zamanlarda basında hareketlilik olduğunu belirten İslam, "Daha önce olmuş olan olayların, sanki yeni hadiselermiş gibi, bugün olmuş gibi gündeme getirilmesi ve onun üzerinden bilgi kirliliği oluşturulması gibi bir faaliyet var ne yazık ki. Bu da onlardan bir tanesi" dedi.

Sincan'daki olayın geçmişte cereyan ettiğini ve bakanlığın olaydan haberdar olduğunu ifade eden İslam, Bakanlığın bütün tedbirler aldığını aktardı. İslam, şunları kaydetti:

"Suça sürüklenmiş olan büyük yaştaki çocuklar başka bir kurumumuza gönderildi. Küçük çocuklar evlere alındı. Kurumun yöneticileri ile ilgili soruşturmalar başlatıldı, mesele savcılıktadır, şu anda adli soruşturma devam etmektedir. Ancak insan, yönetici hatası yüzünden ya da bir yöneticinin ihmali yüzünden bize emanet edilmiş çocuklarımızın herhangi bir şekilde zarara uğraması affedebileceğimiz ya da görmezden gelebileceğimiz durum değildir. Bununla ilgili çalışmalar da şu anda bakanlığımızda devam etmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement