Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Kuruldu

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Kuruldu

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Gençlik Spor Kulübü kuruldu.

01.09.2015 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Gençlik Spor Kulübü kuruldu. Kulübün 7 haltercisi ilk resmi müsabaka için Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası'na gittiler.

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç, bünyelerinde bulunan 12-18 yaş grubu gençleri alkol, uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en iyi yolunun spordan geçtiğini belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Bakanlığımız, suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklara özgü Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Adana'da da Çocuk Destek Merkezleri oluşturdu. Bu merkezler çocukların temel gereksinimlerini karşılamak, fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli müdahaleleri gerçekleştirmek, aile ve yakın çevrelerine dönmelerini veya diğer sosyal hizmet modellerine hazır hale gelmelerini sağlamak üzere hizmet vermektedir. Bu kapsamda, bünyemizde spor kulübü oluşturduk. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile koordineli çalışarak bünyemizdeki çocukları tekvando, Muay Thai, güreş, futbol, halter, badminton, satranç gibi sporlara kanalize ettik. Gelecekte branş sayısını artıracağız. Özellikle halterde Türkiye genelinde önemli dereceler elde ettik. Kulübümüze antrenör tahsis eden ve malzeme desteği sağlayan İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak'a teşekkür ederiz."

"GÖREVİMİZ SPOR YOLUYLA ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMAK"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Şube Müdürü Halit Yılmazel ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Karaisalı yolu Kabasakal mevkisinde bulunan Adana Çocuk Destek Merkezi ile Çukurova İlçesi'nde Belediyeevleri Mahallesi, Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arkasında bulunan Alkol ve Madde Bağımlıları Araştırma ve Tedavi Merkezi'ne (AMATEM) giderek halter antrenmanı yapan sporcularla sohbet etti.

"Görevimiz spor yoluyla çocukları topluma kazandırmak" diyen Ataşbak, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile projeler geliştireceklerini, tesis, malzeme ve diğer konularda desteğini sürdüreceğini, hayırseverlerin de kuruma yardımcı olmalarını istedi.

"TAKIM HALİNDE DERECEYE GİRECEĞİZ"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bölge Halter Antrenörü Erdal Ekici, Adana Çocuk Destek Merkezi'nde yetenekli sporcuların bulunduğunu, Nazilli'de gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası'na 7 sporcu ile gideceklerini, daha önce birçok dereceler elde ettiklerini, bu kez de takım halinde dereceye gireceklerine inandığını ifade ederek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç ile İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bu arada, Nazilli'ye 56 kiloda Özgür Güner, Göksun Türkeş, 69 kiloda Anılcan Akbulut, Mertcan Polat, 77 kiloda Kazım Figen Doğuş Diken, 85 kilo Emreh Cargıl'ın gittiler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement