AK Parti 12 Yaşında - Son Dakika
Güncel

AK Parti 12 Yaşında

AK Parti 12 Yaşında

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti'nin, sağlıktan, ulaşıma, eğitimden, güvenlik ve adalete kadar pek çok alanda Türkiye'ye çağ atlattığını atladığını kaydetti.

13.08.2013 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti'nin, sağlıktan, ulaşıma, eğitimden, güvenlik ve adalete kadar pek çok alanda Türkiye'ye çağ atlattığını atladığını kaydetti.

Partisinin kuruluş yıl dönümü dolayısı ile bir açıklama yapan Zeybek, AK Parti'nin, iktidara geldiği 2001 yılından bu yana bir zamanlar hayal olanı gerçek kılan politikalarla Türkiye'nin çehresini değiştirdiğini belirtti. Mehmet Zeybek,"AK Parti ile yaşanan en önemli değişim egemenliğin gerçek anlamda kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun tescillenmiş olmasıdır" dedi.

AK Parti'nin kimsesizlerin kimsesi olan bir iktidar olduğunu kaydeden Zeybek, "İktidara geldiği ilk günden bu yana kimsesizlerin kimsesi olma düsturu ile yola çıkan AK Parti bu noktada elhamdülillah çok net ve muazzam gelişmelerin yaşanmasına neden olan yasal düzenlemeler ile sosyal devlet ilkesinin geniş çapta uygulanmasını sağlamıştır" diye anlattı.

Sosyal devlet ilkesinin AK Parti ile Türkiye'de gerçek anlamda uygulanmaya başladığını ifade eden Zeybek şunları belirtti;

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile artık Türkiye'de engelli, şehit ailesi, gaziler gibi dezavantajlı durumda olan kesimler devletin korumu şemsiyesi altına alınmıştır. Engellilere verilen 2022 maaşı, engellilerin bakımından sorumlu olan verilen evde bakım ücreti, engelli vatandaşların rehabilitasyonu için açılan okulların ücretlerinin devlet tarafından karşılanması, bakıma muhtaç çocukları olan annelere erken emeklilik hakkı tanınması, sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla binlerce aileye yapılan nakdi ve ayni yardımlar bunların sadece birkaçıydı. Bir zamanlar adı bile bilinmeyen, AK Parti iktidarında ise 500 bine yakın konut yapan TOKİ sayesinde 50 bin dar gelirli vatandaşlarımız aylık 100 TL taksit ve 20 yıl vade ile ev sahibi oldu. Sosyal devlet olarak şimdiye kadar çocuğu eğitime devam eden ailelere 2 milyar TL'nin üzerinde ödeme yapıldı."

"TÜRKİYE'NİN KADERİ 14 AĞUSTOS 2001 TARİHİNDE DEĞİŞTİ"

AK Parti'nin ekonomik olarak adeta enkaz konumunda ki bir ülkeyi teslim aldığını dile getiren Zeybek, şöyle konuştu:

"Memurlarının maaşlarını ödeyip ödeyemeyeceği bile tartışılan bir hükümetin yönettiği Türkiye'de millete hizmet amacıyla yola çıkan ve çıktığı yolda bir hizmet partisi olduğunu halk nezdinde ispatlayan bir siyasi hareket olan Adalet ve Kalkınma Partisi, Allah'a şükürler olsun ki kuruluşunun 12. yılını kutlayacak. 6 sıfırlı değersiz parası, pek çok ülke nezdinde itibarı tartışılır pasaportu, gündemi belirlenen bir ülke konumunda olan Türkiye'nin kaderi 14 Ağustos 2001 tarihinde değişti. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK kadrolar artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek çıktıkları yolda, ekonomik olarak hep acı reçetelerin bedelini ödeyen Türk halkı tarafından tek başına iktidar ile ödüllendirildi. AK kadrolarda aldıkları bu emanete sahip çıkıp ülke insanının mağdur olduğu pek çok alanda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş çapta hizmet yarışını başlattı."

"3 DÖNEMDİR İKTİDARIZ"

AK Parti ile Türkiye'de ekonomiden, sağlığa, eğitimden ulaşıma varana kadar bir çok alanda önemli değişimler yaşadığına da dikkat Çeken Başkan Zeybek, "Cumhuriyet tarihinde ilkleri başaran bir parti olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran AK Parti Türkiye'nin özetidir. Gücünü halktan alan AK Parti ile artık egemenlik gerçek anlamda kayıtsız ve şartsız bir biçimde milletindir. Bunun yanında AK Parti 3 dönem girdiği her seçimde oy oranını artıran bir siyasi hareket olarak dünya siyasetinde de tektir. Bu duygu ve düşüncelerle AK Partimizin kuruluşunun 12. yılının tüm teşkilatımıza hayırlar getirmesine Cenab-ı Hak'tan niyaz eder, selam ve saygılarımı sunarım" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti 12 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement