AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Demiralp Tarihi Eser Tartışmasına Son Noktayı Koydu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Demiralp Tarihi Eser Tartışmasına Son Noktayı Koydu

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Demiralp Tarihi Eser Tartışmasına Son Noktayı Koydu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yol üzerinde bulunan kaya mezarının üzerinin korumaya alıp kapatılmasının ardından ilçede yaşanan tartışmalara Bodrum Ak Parti İlçe başkanlığı son noktayı koydu.

17.03.2015 15:21

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yol üzerinde bulunan kaya mezarının üzerinin korumaya alıp kapatılmasının ardından ilçede yaşanan tartışmalara Bodrum Ak Parti İlçe başkanlığı son noktayı koydu.

Bir hafta önce Gümüşlükte yol kenarından bulunan antik mezarın koruma altına alınarak üzeri kapatıldı. Ak Parti Bodrum ilçe Teşkilatı ve Müze Müdürü de kapatılan antik mezarı yakından inceledi. Kapatılan mezar ise Bodrum'da tartışmalara neden oldu. Konu ile ilgili sesiz kalmayan Ak Parti Bodrum ilçe Başkanı Çiğdem Alpdemir yazılı bir açıklama yaptı.

Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Alpdemir'in yaptığı basın açıklaması ise şöyle, "Bodrum binlerce yıllık medeniyetlerin üzerine kurulmuş bir kent. Sene,1989 yol çalışmaları sırasında Karia Prenses'in mezarı bulundu. İçindekiler müzeye götürüldü, mezarın üzeri iptidai yöntemlerle örtüldü ve yol olarak kullanılmaya devam edildi. Hipodrom olarak öngörülen tarihin üzerine sanayi sitesi yapıldı, kimse bir şey söylemedi, Gümüşlükte, bahsi geçen yola giderken sağlı sollu mezarlar bulundu, üzerine restaurantlar yapıldı, mezar taşları yolun kenarına bırakıldı. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün, bütün bunlar yaşanırken sizde Bodrum'da yaşıyordunuz Sn.Ö. Kartal neden sesiniz çıkmadı, neden kaleminize sarılıp medya gücünüzü kullanmadınız, dahiyane fikirlerinizi beyan etmediniz. Gümüşlük kazı başkanına ve Bodrum Belediyesine fikrinizi sunarken neden Bakanlık temsilcisi Müze müdürlüğünü bilgilendirmediniz. Bahsettiğiniz dahiyane fikriniz ile ilgili herhangi bir belgeyi kayıtlarda bulamadılar. Pardon mimarmıydınız, mühendismi yoksa sanat tarihi profosörümü. Kültür ve Turizm Bakanlığının Muğla Kültür varlıklarını koruma kurulu 20.02.2015-3166 nolu karar ile mezarın kapatılmasına 12.06.2014 Müze müdürlüğünün dilekçesi, 16.06.2014 ve 01.02.2015 kazı başkanı Mustafa Şahin'in mezarın kapatılması ile ilgili dilekçeleri ve raporlar göz önüne alınarak kapatma kararı alınmıştır. Raporda Başkan, Başkan yardımcısı, 5 üye,Muğla Büyükşehir temsilcisi, Bodrum Belediye temsilcisi (önemsediği için bulunamadı) ve Bodrum Su altı Arkeoloji müze müdürü imzaları ile karara bağlanmıştır. Aynı kurul, mezarın kapatılması esnasında kazı başkanının ve müze müdürünün bulunmasını talep etmiştir. Sn.Müze müdürümüz alınan karar doğrultusunda, sizin bahsettiğiniz şekilde keyfiyetle değil, mevzuata göre hareket etmiştir. Ast olan tarihi korurken, yaşayan halkında maduriyetini ortadan kaldıran çözümler oluşturmaktadır. Mezarın kapatılması esnasında uygulanan yöntemler onaylıdır, proje kapsamında özel bir koruyucu örtü ve çelik plakalarla kapatılmak sureti ile kapatılmıştır. Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı olarak Gümüşlükte yaşayan halkın maduriyetini ve mezarın korunması ile ilgili projeyi yaklaşık altı aydır takip eden ve bölge için en uygun yöntemi bulmak adına çaba sarfeden ve yaklaşık otuz yıllık bir turizimci olarak elbette orda olmam doğaldır. Bu konuda ne sizden nede başka birinden izin alacak bir konumda değilim. Amacınız Müze Müdürü Sn.Emel Özkan'a saldırarak, olmayanı olmuş gibi göstererek, eski düzeni yeniden getirmeyi planlıyorsanız yada planlayanların önünü açmaya çalışıyorsanız, boşuna çaba sarfediyorsunuz. Sizin Dur demenizle, benim Dur dememin arasındaki farkı henüz idrak edememişsiniz. Müze müdürlüğüne getirmek istediğiniz yandaşlarınıza ve size sesleniyorum, Kırkharamilerin Bodrum'da yaşam bulmasına müsaade etmeyeceğim. İşini doğru yapan, idealist Bodrum Su altı Arkeoloji Müze Müdürü hanımefendinin yanındayım" - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Demiralp Tarihi Eser Tartışmasına Son Noktayı Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement