AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Evi olmayan emekli ve dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını yine AK Parti iktidarı döneminde sağlayacağız. Sonrasındaki adım, evi olmayan tüm vatandaşlarımıza yönelik. 'Her vatandaşımızı ev sahibi yapabilir miyiz?

22.05.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUBA KARAHAN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Evi olmayan emekli ve dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını yine AK Parti iktidarı döneminde sağlayacağız. Sonrasındaki adım, evi olmayan tüm vatandaşlarımıza yönelik. 'Her vatandaşımızı ev sahibi yapabilir miyiz?' diye bir çalışmayı da Sayın Başbakanımız başlatıyor" dedi.

Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, göreve geldikten sonra, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nde oturtmak istediği sosyal devlet anlayışının içine neler konabileceği noktasında mücadele ettiğini belirtti.

Sosyal devlet anlayışının kendileri için önemli olduğunu, bu anlayışı AK Parti ile oturttuklarını söyleyen Çalık, bu kapsamda yaklaşık 30 milyar lira bütçeyi aile yardımlarına, nakdi yardımlara, çocuklara, annelere ve kadınlara ayırdıklarını dile getirdi.

Çalık, konuta ihtiyacı olan işsiz vatandaşlara TOKİ'nin sosyal konut projeleri çerçevesinde, iş bulana kadar hiç ödeme yapmaksızın, iş bulduktan sonra da 100 lira taksitlerle ev sahibi yapma projelerinin hayata geçirildiğini anlattı.

Çalık, Malatya'da bin konutu, Türkiye'de ise yaklaşık 500 bin konutun önemli bir kısmını da sosyal konut olarak vatandaşlara kazandırdıklarını, sonraki aşamada Başbakan Davutoğlu'nun özellikle dar gelirli ve emeklilere yönelik bir çalışma başlatılması talimatını verdiğini kaydetti.

Hem ekonomiden sorumlu bakanların hem de sorumluların bulunduğu bir toplantıda Davutoğlu'nun verdiği bu talimatın çok önemli olduğunu vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Biz muhalefet partilerinin göle maya çalmaları gibi boş sözleriyle, boş vaatleriyle uğraşmıyoruz. Biz yapabileceklerimizi konuşuyoruz. Yapabileceklerimizi konuşurken de bunun altını doldurarak, bürokratlarımızı  çalıştırarak, sonrasında bakanlarımız 'bu düşünceyi nasıl yerine getirebiliriz diye' mücadele ederek Başbakanımıza sunumlarını yaptılar. İnşallah nasip olursa Türkiye Cumhuriyeti'nde evi olmayan emekli vatandaşlarımız ve dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını yine AK Parti iktidarı döneminde sağlayacağız. Sonrasındaki adım, evi olmayan tüm vatandaşlarımıza yönelik. 'Her vatandaşımızı ev sahibi yapabilir miyiz?' diye bir çalışmayı da Sayın Başbakanımız başlatıyor."

Daha önceki seçim dönemlerinde seçim bütçesi oluşturmadıklarını, seçim vaatlerinde bulunmadıklarını ifade eden Çalık, "Biz yapacaklarımızı söyledik ve yaptıklarımızı da ortaya koyduk. Emekli ve dar gelirlilere yönelik ev müjdesi için de 'yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır' diyoruz" ifadesini kullandı.

"İlgili bakanlıklar ve bürokratlar çalışıyor"

AK Parti İletişim Merkezi'ne (AKİM) vatandaşların her türlü sorununu ve taleplerini ilettiğini anımsatan Çalık, AKİM'e gelen yoğun talepler ve vatandaşlarca kendilerine iletilen talepleri Davutoğlu ile paylaştıklarını, Başbakan'ın da direkt temaslarında bu talepleri aldığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun bu taleplerle ilgili bakanlıklara gerekli talimatları verdiğini aktaran Çalık, şöyle devam etti:

"Emeklilerle ilgili seyyanen 100 lira ödenmesi ve bin liranın altındaki ücretlerin tamamlanması yönündeki müjdeler bizim uzun zamandan beri çalıştığımız ve Sayın Başbakanımızın açıkladığı, vatandaşlarımızdan alınan taleplere verilen cevaplardı. Şimdi evle alakalı olan talep de aynı şekilde. Gittiğimizde kirasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlarımızın ya da gecekonduda oturan vatandaşlarımızın, dar gelirli vatandaşlarımızın bize gelen talepleri, Sayın Başbakanımızın vatandaşlarla birebir teması neticesinde aldığı kanaat, onların ev sahibi olması yönündeki taleplerinin icraata dönüşmesine vesile oldu."

İktidara geldiklerinde TOKİ'nin parmakla sayılacak kadar az sayıda ev yaptığını belirten Çalık, kendilerinin 500 bin rakamını hedef koyduklarını ve şu an bu hedefi aştıklarını vurguladı.

Öznur Çalık, "TOKİ aracılığıyla da dahil olmak üzere şehirlerin kimliklerini bozmadan, dikey yapılanma yerine yatay şekilde daha modern şehirleşmeyle vatandaşları ev sahibi yapmayı istiyoruz" dedi.

Her vatandaşın ev sahibi olması konusunda ilgili Bakanlığın, bürokratların çalışmalarının sürdüğünü belirten Çalık, sözlerini "Açıklamasını Sayın Başbakanımız yapacak ama önce dar gelirliler, emekliler ve sonrasında her vatandaşımız ev sahibi olacak. Bu da çok önemli bir adım olacak. Sayın Başbakanımız da her vatandaşımıza evle ilgili talepleri gerçekleştirmemizde atacağımız adımın çok önemli olduğunu ve çalışmalar konusunda talimatları verdiğini iletmek isterim" diye tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement