AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (5) "Biz bugünlere yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk, bu konudaki hassasiyetlerimizle geldik.

18.04.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bugünlere yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk, bu konudaki hassasiyetlerimizle geldik. Kim hangi yalanı uydurursa uydursun, bunlar tutmaz. Tutmadığı için de milletimiz gereken dersi verdi. Eserler ortada. Biz eserlerimizle konuşacağız. Eğer devletin kuruşu burada çalınmış olsa bu eserleri ortaya koyamazdık" dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanların Toplantısında yaptığı konuşmada, bu dönemde şehirlerin güzelliğine, estetiğine, huzur ve güvenliğine çok daha dikkat etmek durumunda olduklarını, 12 yıllık süreçte gerek hükümet yatırımlarıyla, gerek yereldeki hizmetlerle bir çok şehrin alt yapı sorunlarını çözdüklerini ya da çözüm noktasına getirdiklerini söyledi.

Su, ulaşım, çöp toplama, arıtma gibi konularda çok başarılı eserler yaptıklarını anlatan Erdoğan, bu yatırımları daha da büyütürken şehri güzelleştirecek, şehri daha yaşanabilir kılacak yatırımlara da ağırlık verilmesini istedi.

"Bir tek kaldırım taşı deyip geçmeyin arkadaşlar, bir tek kaldırım taşı kimi zaman o şehrin sakinleri için bir eziyet olabilir" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Halkımızın kullandığı sahalarda altını çizerek ifade ediyorum, milimetre karenin dahi uyumuna dikkat etmenizi rica ediyorum. Ortaya büyük bir eser koyarsınız ama milimetrekaredeki kusur o eseri örter. Yanlış yerde yerleştirilmiş bir kaldırım taşı, yoldaki küçük bir çukur, çirkin bir tabela, estetikten uzak bir kavşak, çirkin bir bina tüm yapılanları alır götürür. Biz artık yurt dışına gidip oradaki şehirlere hayran olmak değil, dünyanın hayran olacağı şehirlere sahip olmak istiyoruz. Yollarından kaldırımlarına, parklarından yeşil alanlarına, alt yapısından sosyal hizmetlerine kadar artık mükemmel şehirlerimiz olsun istiyoruz. Onun için başta büyükşehir belediylerimiz olmak üzere tüm belediyelerimize diyorum ki, 'muhakkak şehirlerimizi meydanlarımızla güzelleştirelim. Böyle sokak aralarına sıkıştırılmış miting meydanları değil. Özel olarak hazırlanmış meydanlar ve bu meydanlarla hem mitinglerimizi oralarda yapalım hem güzelleştirerek oraları halkımızın toplanma yerleri haline getirelim."

Başbakan Erdoğan, 12 yılda gecekondudan toplu konutlara geçiş yaptıklarını anımsatarak, "Bu bir geçiş dönemiydi. Yeterli mi? Hayır, değil. Şimdi toplu konutlardan artık mimari estetiğe, çevre güzelliğine, huzura, şehir güvenliğine doğru kararlı adımlar atmak zorundayız. 10 yıllar boyunca tahrip edilmiş şehirlerimiz öyle kısa sürede tedavi edilmeyecektir. Onun için kentsel dönüşüm ve değişim projelerimiz çok çok önem arz ediyor. Biz adımları attık ve bu süreci başlattık, inşallah kesintisiz olarak süreci devam ettirecek, gelecek nesillere, kendi şehir kültürümüzü, kendi şuur tasavvurumuzu miras bırakacağız" değerlendirmesinde bulundu.

-"Vatandaşın meselesi oy versin ya da vermesin sizin meselenizdir"

Belediye başkanları, il başkanları, kadın kolları, gençlik kolları, milletvekillerinin bunun takipçisi olmasını isteyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Neden? Çünkü biz illerimizin bütün yerel mimarisini bir kenara bırakmadan o yerel mimariyle şehirlerimizi güzelleştirmek durumundayız. Sizin şehre küsmek gibi bir seçeneğiniz yok şehrin de size küsmesine asla mahal bırakmayacaksınız. Siz şehri ama en çok da şehir sizi tanıyacak. Sizler şehirlerin eminisiniz. Ecdadımız bunu böyle ifade ederdi, 'şehr-ül emin' derdi. Vazife yaptığınız şehrin her sorunu sizin sorununuzdur. O şehirde yaşayan vatandaşın size oy versin ya da vermesin meselesi, derdi sizin meseleniz ve derdinizdir. Önümüzdeki 5 yıl içinde en küçük birimlerde dahil her haneye defalarca ulaşmış, misafir olmuş olmanız gerekiyor. Sizin kapınız ardına kadar açık olacağı gibi makamınızda oturup beklemek yerine çoğu zaman siz çıkacak, siz vatandaşı ziyaret edeceksiniz. Alın hanımınızı yanınıza, hanım belediye başkanları da alsın beylerini yanına, birlikte gidip ziyaretler yapsınlar. Çat kapı yapsınlar, çok daha hoşuna gider bizim vatandaşımızın. Ben yaptım, çok mutlu oldular. Öyle hem de gündüz vakti değil. Gece 7, 8, 9, çaldık, bizi karşılarında gördüklerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım çok mutlu oldular, memnun oldular. Onlarla bir çay içmek hayata değer."

Erdoğan, belediyeler arasında yardımlaşma, dayanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımına dikkat edilmesini de istedi.

-"Bu adımlar yolsuzluğun olduğu bir iktidarda gerçekleştirilemezdi"

"Yolsuzluk konusunda hiçbir müsamahamızın olmadığını sizler de çok iyi biliyorsunuz" diyen Erdoğan, "Biz bu günlere yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk, bu konudaki hassasiyetlerimizle geldik. Kim hangi yalanı uydurursa uydursun, bunlar tutmaz. Tutmadığı için de milletimiz gereken dersi verdi. Eserler ortada. Biz eserlerimizle konuşacağız. Eğer devletin kuruşu burada çalınmış olsa bu eserleri ortaya koyamazdık. Bütün herşey ortada, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda yaptıklarımız ortada velhasıl, bütün bu yatırımlar, bu adımlar yolsuzluğun olduğu bir iktidarda gerçekleştirilemezdi" ifadelerini kullandı.

Milli geliri 230 milyar dolardan 12 yılda 820 milyar dolara çıkardıklarını, devletin yüzde 63 faizle borçlanma yükünü tek haneli rakamlara indirdiklerini, enflasyonun yüzde 30'dan tek haneli rakamlara gerilediğini, devletin milli gelire oranla yüzde 73 olan borcunu yüzde 35'e düşürdüklerini anlatan Erdoğan, bir taraftan borcu düşürdüklerini bir taraftan yatırımlara aralıksız devam ettiklerini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinde, hep söyledik, söylüyoruz, söyleyeceğiz arkadaşlar, hiç çekinmeyin anlatın. 'Daha dün anlatmıştım' gene anlatacaksın. 79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, biz şurada 12 senede kalkıyoruz 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz bunları yapabilir misiniz? Anlata anlata bunlar bitmez. Bizim kitabımızda daha çok şeyler var.

İşte bu seçimlerde 81 vilayetimizde araştırma, geliştirme birimimiz kitapçıklar hazırladı il il, resimlerle herşeyiyle. Her ilde ne kadar yatırım yaptık hepsi o kitapçıkta var. Bunları bence teşkilatımızın alıp gözden geçirmesi lazım. Hafızayı beşer nisyan ile malul. Çok çabuk unutuyoruz yapılanları. Geçtiğimiz yolları, okuduğumuz okulları, öğrencilerimizin okuduğu yerleri çok çabuk unutuyoruz. Şurada yapılan hastaneler hepsi ortada. İlaçların bu noktada verilmesi konusu ortada. Bunları bizim çok daha iyi işlememiz lazım. İşte 30 Mart akşamından itibaren sizler bu milletin emanetini çok daha farklı bir şekilde taşımaya başladınız. İdarenizde olan her bir kuruşta 77 milyonun hakkı olduğunu unutmayın. Sadece yolsuzluğu engellemekle kalmayacak, israfın, lüzumsuz harcamanın da önünü bir defa tıkayacaksınız, önüne geçeçeksiniz. Bir kez daha 30 Mart'ta elde ettiğiniz bu başarıdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Zorlu fakat kutlu vazifelerinizde sizlere üstün başarılar diliyorum."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement