AK Parti Giresun Merkez İlçe Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Giresun Merkez İlçe Kongresi

AK Parti Giresun Merkez İlçe Kongresi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, eski devlet anlayışının, eski Türkiye anlayışının bütün alışkanlıklarını tasfiye edip yeni Türkiye’nin kapılarını sonuna kadar açtıklarını ve 2015 seçimlerinde,sivil ve özgürlükçü Anayasa ile bunu taçlandıracaklarını söyledi.

07.12.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, eski devlet anlayışının, eski Türkiye anlayışının bütün alışkanlıklarını tasfiye edip yeni Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açtıklarını ve 2015 seçimlerinde,sivil ve özgürlükçü Anayasa ile bunu taçlandıracaklarını söyledi.

AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanlığı'nın 5. Olağan Genel Kurulu Bahadır Akar başkanlığında tek listeyle gerçekleştirildi. Kongreye katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 12 yıl içerisinde yoksulluk, yolsuzluk ve özgürlüklerle ilgili çok önemli bir mesafe kat edildiğini söyledi.

Grup Başkanvekili Ünal yaptığı açıklamada, "Görele geldiğimizde yasaklar ülkesinde yaşıyorduk.Her şeyden önce demokrasi yasaktı. Siyaset vesayet odaklarının izin verdiği kadar yapılabiliniyordu. Biz geldiğimizde mutlak yoksulluk dediğimiz ülkemizin yüzde 34'ü günlük 2 dolarla geçinmek zorundaydı.12 yıllık AK Parti iktidarında mutlak yoksulluk sınırından kurtulup orta ve üst gelir seviyesine yükseldik.

Yine yoksuzlukla mücadele ettik. Şeffaflık endeksine bakıldığında Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görürüz. 102 ülke arasında neredeydik, bugün 170 ülke arasında neredeyiz görülmektedir. Türkiye'nin 26 bankasının içi boşaltılıp 100 milyarlarca lira birilerinin cebine akarken devlet kendi memurunun maaşını veremediği günler yaşandı.Biz ise düşürülen faizlerle duble yollar, hastaneler, bir çok alanda yatırımlar yaptık.

Yine işe gelir gelmez asimilasyon politikalarına son verdik.s Devletin görevi inanç dayatmak değildir. Devletin görevi farklı inanç ve kimlikleri güvence altına almaktır. Biz eski devlet anlayışını, eski Türkiye'nin alışkanlıklarını tasfiye edip yeni Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açtık.

Eski Türkiye anlayışı çıkardığı sorunlarla ve pürüzler üzerinden farklı toplumsal kesimleri bir biriyle çatıştırıp bu çatışmalar üzerinden kendi iktidarını inşa ederdi. Yeni Türkiye ise çözüm odaklı,çözümün bir parçası.

Kürt meselesinde de her kesin insan olmaktan kaynaklanan ne kadar temel hak ve özgürlükleri varsa yasalarla güven altına alınmalıdır. Çözüm meselesinde devletin kendi vatandaşının hak ve özgürlükleri konusunda pazarlık yapılmaz.Şimdi biz bir taraftan terörü sona erdirmek için çözüm sürecini yürütürken, aynı çözüm sürecini sürdürmek için kamu düzenini sağlamak, bölge insanının güven içinde yaşamaları için çalışıyoruz" dedi.

2015 yılı genel seçimlerini de değerlendiren Ünal, "2015 yılındaki genel seçimler bize sivil ve özgürlükçü anayasanın anahtarını verecektir.2015 yılında yeni Türkiye'nin yeni ve özgürlükçü anayasası için milletten yetki isteyeceğiz. Bunun için halkımızın,milletin gönlüne gireceğiz. 2002 yılından beri yaptığımız her çalışmada bize bir sonraki seçimde onay veren destek veren halkımızdan 2015 yılında bir kez daha yetki isteyeceğiz" diye konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından AK Parti Merkez İlçe kongresi Bahadır Akar başkanlığındaki tek liste ile gerçekleşti. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Giresun Merkez İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement