AK Parti İl Başkanı Tokmak'tan 12. Yıl Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti İl Başkanı Tokmak'tan 12. Yıl Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Tokmak\'tan 12. Yıl Açıklaması

AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, AK Parti'nin kuruluşunun 12.kuruluş yıl dönümü kapsamında yaptığı açıklamada hükümetin ülke geneli ve Sinop'taki çalışmalarını değerlendirdi.

14.08.2013 16:09

AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, AK Parti'nin kuruluşunun 12. kuruluş yıl dönümü kapsamında yaptığı açıklamada hükümetin ülke geneli ve Sinop'taki çalışmalarını değerlendirdi.

AK Parti'nin iktidara geldiği ilk günden bu yana tüm Türkiye'de olduğu gibi Sinop'ta da reform niteliğinde birçok hizmeti hayata geçirdiğini belirten İl Başkanı Cengiz Tokmak şunları söyledi: "Partimiz iktidara geldiği günden bu yana ilimizde sağlıktan ulaşıma, eğitimden sosyal hizmetlere kadar birçok alanda önemli hizmetler hayata geçirildi, birçok hizmetin de yapımı devam ediyor. Ülke genelinde başlatılan her ile bir üniversite projesi ile Sinop'umuz üniversitesine kavuştu ve önümüzdeki dönemlerde bünyesine eklenecek olan yeni bölümleri ile kapasitesini ve eğitim kalitesini arttırarak eğitimlerine devam edecek. Üniversite öğrencilerinin konaklamaları için 500 kişilik öğrenci yurdu yapıldı. Yeni okullar yaptık. Sinop adliye sarayımız restore edildi. Boyabat adliye sarayımız yapıldı.Başbakanlığımıza bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından Alaaddin Camimiz restore ettirildi. Restorasyonun maliyeti yaklaşık bin 500 TL oldu.

İktidarımız döneminde tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de sağlık alanında önemli uygulamalar hayata geçirildi. SSK ve Devlet Hastanesini tek çatı altında topladık, milletimizi ilaç kuyruklarından kurtardık, aile hekimliği uygulamasını başlattık ve vatandaşlarımıza kendi aile hekimini seçebilme olanağı tanıdık. Ülke genelinde birçok hastanemizi yeniledik. Sinop'umuz da başta merkez olmak üzere birçok ilçemizde yeni hastaneler inşa edilebilmesi için gerekli çalışmaları tamamladık. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığımız ile TOKİ çalışmalarını tamamladı ve Durağan Devlet Hastanesi ile Ayancık Devlet Hastanesinin öncelikli olarak yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. Sinop Devlet Hastanemizin yeniden inşası için çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl programa alınacak. İktidara geldiğimiz 2002 yılında ilimizde acil hizmetler alanında kullanılan yalnızca 1 ambulansımız varken bu gün bu sayıyı 33'e yükselttik ve sağlık hizmetlerinde büyük bir eksiği giderdik. Sağlık personeli sayısında da yine gözle görülür bir artış sağladık. Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen 112 Acil Komuta Merkezi sayesinde şehir içindeki vakıalara daha hızlı bir şekilde ulaşma imkanı yakaladık. Artık acil vakalarda ihtiyaç duyulan ambulans Atatürk Devlet Hastanesinden gelmek yerine merkezde bulunan 112 Acil Komuta Merkezi tarafından gönderilerek ve vakalara erken müdahalede büyük ilerleme sağlanmış oldu."

Sinop Havalimanı'nın uluslararası uçuşlara açılacağını dile getiren Cengiz Tokmak, "İktidarımız döneminde 2008 yılında hizmete açılan hava limanımızı yetersiz gördük ve mevcut hava limanı pistini tamamen kaldırarak uluslararası uçuşlara açık bir hava limanı konumuna getirebilmek için gerekli çalışmaları başlattık. İnşallah önümüzdeki ekim ayında yapım çalışmaları tamamlanacak olan Sinop Havalimanı uluslararası uçuşlara açık bir hava limanı konumuna gelecek ve ülkemizin sayılı hava limanları arasında yer alacak" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti İl Başkanı Tokmak'tan 12. Yıl Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement