AK Parti Korkuteli'nde Seçime İtiraz Etti - Son Dakika
Yerel

AK Parti Korkuteli'nde Seçime İtiraz Etti

AK Parti Korkuteli\'nde Seçime İtiraz Etti

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde resmi olmayan sonuçlarına göre kaybeden AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Akdeniz ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, seçimde usulsüzlük ve oy sayımında hata yapılmasını gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

02.04.2014 09:49

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde resmi olmayan sonuçlarına göre kaybeden AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Akdeniz ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, seçimde usulsüzlük ve oy sayımında hata yapılmasını gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Korkuteli Adliye Sarayı'ndaki İlçe Seçim Kurulu'na gelen AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, Belediye Başkan adayı Mustafa Akdeniz ve partililer, İlçe Seçim Kurulu'na çıkarak itirazını sundu. İlçe Seçim Kurulu heyeti ise reddine kararı verdi.

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, itiraz süresi dahilinde verdikleri dilekçenin İlçe Seçim Kurulu'nca reddedildiğini belirterek, "Biz de bir üst mahkemeye başvurmak için Antalya İl Seçim Kurulu'na gerekli dilekçelerimizi vereceğiz" dedi. Karaceliloğlu, "Bin 700'e yakın oy mahallelerinde sandık başkanlarının kasıtlı ve yönlendirici tavırlarıyla seçmen yanlış yönlendirilip muhtarlık pusulasının belediye zarfının içerisine konulmasına sebebiyet verilmiştir. Örneğin birçok sandıkta oy pusulasına yanlış yazılmış, Birçok sandıkta ise 2 ayrı tutanak düzenlendiği ve böylece açıktan sahteciliğin yapıldığı tarafımızdan tespit edilmiştir" dedi.

AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Akdeniz ise, "Seçmenin hakkını aramak bizim boynumuzun borcu. Her sandıkta seçmenimizin hakkı var. Biz o seçmenimizin hakkını sonuna kadar arayacağız" dedi.

Korkuteli Belediye Başkanlığını tekrar kazanan Hasan Gökçe ise AK Parti'nin itirazı ile ilgili olarak, "Sonucu değiştirmeyecek itirazlardır" dedi.

Gökçe, "Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasında 523 oy fark var. Neticeyi hiçbir şekilde değiştiremeyecek itirazlardır. Korkuteli

Belediye başkanlığı hayırlı olsun diyebiliriz bir kez daha. Bu bir hukuki süreç. İtirazlar yapılacak. Hukuki süreç tamamlandıktan sonra mazbatamızı alarak Korkuteli Belediye Balkanlığı görevine devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Korkuteli'nde Seçime İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement