AK Parti'li Kurtulmuş: Siyasi Hareketin Lideri Erdoğan - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Kurtulmuş: Siyasi Hareketin Lideri Erdoğan

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti siyasi hareketinin liderinin Erdoğan olduğunu ifade ederek, "Nerede olursa olsun bu hareketin lideri olduğu gerçeği değişmeyecektir" açıklamasına bulundu.

02.07.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti siyasi hareketinin liderinin Erdoğan olduğunu ifade ederek, "Nerede olursa olsun bu hareketin lideri olduğu gerçeği değişmeyecektir" açıklamasına bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda seçileceğine inandıklarını belirten Kurtulmuş, "Milletimiz bu desteği verirse bundan sonra son derece aktif icraatın içinde olan, Türkiye'nin bütün meseleleri ile Türkiye'de uzun yıllar başbakanlık yapmış olmanın verdiği tecrübe ile daha aktif sürdürecektir cumhurbaşkanlığını. 12 yıldır devam eden reform süreçlerinin, yeni anayasa çalışmalarının başlatılması, Türkiye'de toplumsal bütünlüğün sağlanması gibi yani yeni Türkiye'nin inşası sürecinde yarım kalan meselelerde bunların tamamlanması için ciddi biçimde motivasyon unsuru olarak cumhurbaşkanlığı makamı kullanılacaktır. İnşallah bu süreçlerde Sayın Başbakanımız yeni Türkiye'nin lideri olarak Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde icraatlarına devam edecektir" dedi.

"Başbakan Erdoğan Köşk'e çıkarsa mevcut anayasal çerçeve zorlanacak mı?" yönündeki soruya Kurtulmuş, "Hayır. Zaten mevcut anayasa icraatın başı olarak cumhurbaşkanını tanıyor. Mühim olan pozisyonların ve şahısların ötesinde Türkiye'nin 10 yıllık sürecinde hangi istikamette yol alacağıdır. 2023 hedeflerini karşılamak için atılacak olan adımlar Türkiye'yi yönetenlerin temel sorumluluğu olacaktır. Türkiye'deki reform süreçlerinin artık şahıslardan uzak kalıcı hale getirilmesi ve Türkiye'de hep eksik kaldığını düşündüğümüz hususların bütünüyle tamamlanması için adımlar atılacaktır" cevabını verdi.

Türkiye'nin devlet başkanlığına gittiğini belirten Kurtulmuş'un açıklamaları söyle:

-BAŞBAKAN GENEL BAŞKANLIKTAN İSTİFA EDECEK Mİ?-

"Erdoğansız AK Parti söyleminin veya sorununun ben çok doğru olmadığını düşünüyorum. 30 Mart seçimleri önemli bir dönüm noktasıdır. Bu seçimlerde milletin kendisine vermiş olduğu destekle bir siyasi hareket haline dönmüştür. Bu siyasi hareketin lideri Erdoğan'dır. Nerede olursa olsun bu hareketin lideri olduğu gerçeği değişmeyecektir.

-GENEL BAŞKANLIĞA KİM VEKALET EDECEK?-

Resmen cumhurbaşkanlığı görev teslim süreci yapılmadan bunların konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Bir kere hiçbirimiz; ne ben ne arkadaşlarımız kendi şahsi hesaplarımız bizler ne olacağız diye siyaset yapmayız. 28 Ağustos'tan sonra da parti içinde oturulur konuşulur, yola devam ederiz. AK Parti'nin geleceği Türkiye'nin geleceği haline dönmüştür. İsimlerden önemli olan şey bundan sonra AK Parti'nin yoluna nasıl devam edeceğidir. Bundan sonraki dönüşümü hangi adımları atarak yapacağız, yeni Türkiye'nin bundan sonraki hedefleri nelerdir bunları nasıl güncelleyeceğiz bu istikamette yola devam ederiz.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Kurtulmuş: Siyasi Hareketin Lideri Erdoğan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement