AK Parti'li Ünal, Havaalanı İnşaatını İnceledi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Ünal, Havaalanı İnşaatını İnceledi

AK Parti\'li Ünal, Havaalanı İnşaatını İnceledi

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu.

31.07.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu- Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Beraberinde Gülyalı Kaymakamı Cuma Emeç, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ve AK Parti Gülyalı İlçe Başkanı İlyas Yılmaz ile birlikte havaalanı inşaatını gezen AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu-Giresun Havaalanı Alt Yapı Proje Müdürü Ömer Işık ve Üst Yapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman'dan bilgi aldı.

Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının hızla devam ettiğini söyleyen Milletvekili Fatih Han Ünal burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Alt yapı inşaatının son aşamaya geldiğini gördük. Uçağın tekerinin değeceği asfalt atılmış durumda. Bu sevindirici bir haber. Uzun süredir denizde bir çökme varmı diye bakılıyordu, milimetrik hesaplar yapılarak buralara kadar gelindi. Bu konuda emin olunduktan sonra şimdi son kat atılmış durumda. Ağustos ayı içerisinde Ordu-Giresun Havaalanı pistine uçak inebilecek hale gelecek. Bu işin birde çevre kontrolleri açısından antenlerin yerleştirilmesi hususu var. Eylül ayı içerisinde Bakanlık teknik heyetini göndererek ilgili tepelere antenleri yerleştirerek buraya uçağın güvenli bir şekilde inmesi için çalışmalar yapılacak."

Üst yapı inşaatının da hızla devam ettiğini ve iş inada binerse Ağustos ayı içerisinde piste uçak bile inebileceğini söyleyen Milletvekili Fatih Han Ünal, açıklamasını şöyle tamamladı: "Üst yapı inşaatında da hızla çalışmalar devam ediyor. Eğer iş inada binerse Ağustos ayında da buraya uçak indirebiliriz. Fakat doğru olan bu değil, doğru olan bütün güvenlik şartları temin edildikten, üst yapı çalışması tamamlandıktan sonra hizmete açılmasıdır. Terminal binasını bitirdikten sonra açılışı gerçekleşecektir. Zaten üç yıl sonra havaalanını ortaya çıkarmak, denizin içerisini dolgu yaparak böyle bir ada inşa etmek, havaalanı inşa etmek üstelik uluslararası standarda göre bir havaalanı inşa etmek olağanüstü bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Mühendis ekibi kutluyorum. Alt yapı çalışmalarında görev alan Proje Müdürü Ömer Bey'i özellikle tebrik ediyorum. Aynı zamanda dalgıç bir mühendistir, mühendislik hizmetleri burada diğer binalar gibi değil, suyun altındaki yapıyıda kontrol edecek bilgi ve birikime sahip olması gerekiyor. Arkadaşımızın zaman zaman dalış yaparak su altındaki temeli ve yapıyı yerinde incelemesi söz konusu oldu. Bugünlere böyle gelindi." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Ünal, Havaalanı İnşaatını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement