AK Parti Mersin İl Başkanı Taşpınar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Mersin İl Başkanı Taşpınar Açıklaması

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Davultepe 100. Yıl Halk Plajı'na otel yapılıp, alanın botanlaşmasının söz konusu olmadığını belirterek, milletvekillerinin girişimleriyle alanın tekrar "tabiat parkı" kapsamına alındığını bildirdi.

20.08.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Davultepe 100. Yıl Halk Plajı'na otel yapılıp, alanın botanlaşmasının söz konusu olmadığını belirterek,  milletvekillerinin girişimleriyle alanın tekrar "tabiat parkı" kapsamına alındığını bildirdi.

Taşpınar, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, merkez Mezitli ilçesindeki halk plajıyla ilgili bir takım spekülasyonların ortaya atıldığını söyledi.

Bölgenin betonlaşmaya açılacağı iddiaların gerçeği yansıtmadığını anlatan Taşpınar, "Davultepe 100. Yıl Halk Plajı'na otel yapılarak, alanın betonlaşması söz konusu değildir" dedi.

Taşpınar, tabiat parkının, "A tipi mesire yeri" olarak düzeltilmek istenmesinin iyi niyetli ve halkın daha iyi hizmet almasına yönelik bir çalışma olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu proje tamamen iyi niyetli bir çalışmaydı ancak Mersinimizin güzel insanlarının istemediği hiçbir şeye AK Parti iktidarında tamam denilmez, onay verilmez. Bölgedeki ağaçlık alanların yok edileceği ve bölgedeki ekolojinin zarar göreceği gibi iddialara en güzel cevap, iktidarımızda dikilmiş olan yaklaşık 3 milyar ağaçtır. AK Parti belediyelerinin hizmetinden maalesef Mersinimiz faydalanmıyor ama bakanlıklarımız hiç bir ayırım yapmaksızın hizmetlerini eksiksiz yapıyor."

Kumsaldaki caretta carettaların da sonunun geleceğine yönelik söylenenlerin karalama kampanyası olduğunu anlatan Taşpınar, "Daha önce tabiat parkı olmadığı halde, 2011 yılında tabiat parkı kapsamına alınan ve 14 Temmuz'da Orman Genel Müdürlüğü'ne devri için karar alınan Davultepe 100. yıl Halk Plajı, sayın milletvekillerimizin, Orman ve Su İşleri Bakanımızla görüşmeleri neticesinde 18 Ağustos'ta tekrar tabiat parkı kapsamında vatandaşlarımızın hizmetine devam edecektir" diye konuştu.

Toplantıya Taşpınarın yanı sıra AK Parti Mersin milletvekilleri Muhammet Mustafa Gültak ve Yılmaz Tezcan da katıldı.

Milletvekilleri soruları cevapladı

Toplantının devamında yapılan soru cevap bölümünde konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, bir gazetecinin, teröristlerin bazı bölgelerde yol kontrolleri yaptığı iddialarını sorması üzerine, "Sosyal medyada münferit bir şekilde teröristler yol kontrolu yapıyormuş gibi bir yanlış algı var. Bir defasında böyle bir fotoğraf çekilmiş yayınlanıyor, sonrasında Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçleri anında oraya gidiyor ve hiçbir teröristi yol kontrolü yaparken göremiyorsunuz. Güvenlik güçleri gerekli önlemleri alıyor" dedi.

Muhammet Mustafa Gültak da seçimde listelerin, değişip, değişmeyeceği sorusu üzerine, "Seçimlere baktığımızda tekrarlanan seçim Türkiye'de ilk defa yaşanacak ama takvimlerin değiştiği geçmiş seçimlerde de görülüyor. Listeler değişecek mi, kimler aynı kalır, Yüksek Seçim Kurulu'na listeler verildiğinde hep beraber görmüş olacağız. Değişikliklerin olacağını tahmin ediyorum ama hangi illerde, hangi boyutta olur hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Mersin İl Başkanı Taşpınar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement