Erdoğan: Bunların Derdi Ne? - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Bunların Derdi Ne?

Erdoğan: Bunların Derdi Ne?

Başbakan Erdoğan, "Bunların derdi ne? 17 Aralık'ta güya bizi yıkacak, darbe yapacaklardı. Tutmadı, 25 Aralık'ı denediler, o da tutmadı." dedi.

04.03.2014 18:21  Güncelleme: 18:41

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların derdi ne? 17 Aralık'ta güya bizi yıkacaktı, darbe yapacaklardı. Tutmadı, 25 Aralık'ı denediler, o da tutmadı, ocakı denediler o da tutmadı. Şimdi hesapları neymiş biliyor musunuz? Bu seçimde bizi 35'in altına indireceklermiş, nisan ayında Hükümeti devireceklermiş" dedi.

Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde, Kırıkkale'nin Ankara'ya mesafesinin 70 kilometre olduğunu belirterek, alandakilere muhalefet partileri genel başkanlarının kente kaç defa geldiklerini sordu.

"Kaç kez gelip derdinizi dinlediler, hal hatırınızı sordular" diyen Erdoğan, kendisinin ise 81 şehre defalarca gittiğini, 100'ün üzerinde başkenti, ülkeyi ziyaret ettiğini belirtti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ama onlar şurada 70 kilometre mesafede Kırıkkale'ye gelmiyorlar, gelemiyorlar. Seçimden seçime yola çıkıyorlar, meydanlara çıkıyor sınırlı sayıda miting yapıyorlar. Sivas'tan öteye pek gidemezler, Sivas'ta kalırlar. Bunlar Hakkari, Van, Bitlis buralara gidemezler. Bunların siyaseti esersizlik siyaseti, bunları siyaseti kaset siyaseti. CHP genel müdürü, biliyorsunuz, kasetle geldi şimdi kasetle gideceği günü bekliyor. MHP Genel Başkanı da kasetlerle tehdit edildi. Şimdi o da kaset siyaseti yapıyor. Beni de kulaklarımdan tutup çekip getirecekmiş. Duymadınız mı? Sen kendine bak. Sen bir defa ayaklarının üzerinde durmasını bir öğren, kendine bak. Yıllar yılı şu MHP'nin başındaki zat, işte gördünüz bir iktidar fırsatı yakaladı, ne kadar kaldı? 5 yıllığına geldi 3,5 yıl kaldı sonra kaçtı gitti. Niye duramadın 5 yıl? Hani 5 yıl çalışacaktın? Millet sana 5 yıl fırsat verdi, niye yapmadın? Bu MHP'den bir şey olmaz. Onun için diyorum ki, ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim, başınızı iki elinizin arasına alın, şöyle bir düşünün. Ey başkan, sen bir kere nasıl olduysa bir fırsat yakaladın, sana 5 yıllığına bu millet bir koalisyon ortaklığı verdi. Onda da  3,5 yıl kaldınız kaçıp gittiniz. Ben sana daha nasıl güveneyim? Sakarya'da deprem oldu batırdınız,  Düzce, Kocaeli depremlerinde batırdınız. Oradaki yolsuzlukların bini bin para."

-"Tutturmuşlar bir kasettir gidiyorlar"

Onların Ziraat Bankasını, Halk Bankasını, Vakıfbank'ı batırdıklarını, '42 milyar dolar görev zararı' diyerek "millete yutturduklarını" ifade eden Başbakan Erdoğan, şimdi ise bu bankaların kazandığını vurguladı. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Suç olduğu halde, Anayasa'ya, yasalara aykırı olduğu halde en başta insanlığa, vicdana, dürüstlüğe, mertliğe aykırı olduğu halde günlerdir ne yapıyorlar? Tutturmuşlar bir kasettir gidiyorlar. CHP Genel Başkanı, kimden aldığı görevi malum, halef salef olduğu zatın kasetleri yayımlandığında yarım saat içinde durduran ben oldum. Meclis'te Anayasa müzakerelerindeydik, bakanıma talimat verdim engelledik. MHP'nin aynı şekilde genel başkan yardımcısı vesaire için bu tür yayınları yaptılar, engelledim. Neden? Bizim ne inancımızda bunu yeri var, ne bizim kültürümüzde, ahlak değerlerimizde bunun yeri var. Şimdi bunlar bizim bu yaklaşımımızı farklı şekilde değerlendirmek istiyorlar. Şimdi bu CHP ve MHP bunların ikisinin başındaki, biliyorsunuz, ruh ikizidir. Şimdi bunlar yanlarına bir kişi daha buldular, üç kafadar oldular. Üçüncüsü kim? Pensilvanya. Şimdi üçlü oldular. Şimdi bunların derdi ne? 17 Aralık'ta bunlar güya bizi yıkacaktı,  darbe yapacaklardı tutmadı. 25 Aralık'ı denediler o da tutmadı. Ocak'ı denediler o da tutmadı. Şimdi hesapları neymiş biliyor musunuz? Bu seçimde bizi 35'in altına indireceklermiş ve Nisan ayında hükümeti devireceklermiş."

-"Bunlar için her yol meşru"

"Burada bazı ablalar sokaklarda, sokak aralarında dolaşıyorlarmış" ifadelerinin kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"Nasıl ablaysa onlar, neyin ablasıysa onlar? Bunlardan sizin kapısını çalanlar oldu mu? Eğer kapınıza geliyorlarsa onlara siz birkaç kelime söyleyin. Sen utanmıyor musun, Senin şu Elmadağ'ın virajlı yolları düzeldikten sonra buralara hangi yüzle gidip geliyorsun. Sen bu ülkenin dünyada gündemi belirlenen değil gündem belirleyen ülke olmasından rahatsızlık mı duyuyorsun deyin. Senin peşinde olduğun hocan, bizim başörtümüze 'furuattandır' dedi. 'Üniversiteye gideceksiniz başlarınızı açın' dedi. Yeri geldiğinde de, onlar için amaç her şeyi meşru kılar, o zaman 'bir kadeh de atabilirsiniz' dedi. Bunlar için her yol meşru. Ben de şimdi diyorum ki gece yarılarında, yurtlarında çocukları kaldırıp, şahsıma beddua seansları yapıyorlarmış. Bize lanet okuyorlarmış. Bu öyle bir şeydir ki bumerang gibi döner sahibini vurur."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Bunların Derdi Ne? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement