AK Parti Ordu Milletvekili Şener Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ordu Milletvekili Şener Açıklaması

AK Parti Ordu Milletvekili Şener Açıklaması

"Fatsa çevre yolunun maliyeti 400 milyon lira"

27.10.2014 15:31

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa çevre yolu projesinin maliyetinin 400 milyon lira olduğunu söyledi.

Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Fatsa çevre yolunun projesi hazır ama maliyeti yüksek. Bu projenin maliyetini düşürmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Elimizdeki projeye göre Fatsa çevre yolunun uzunluğu 24 kilometre. Bu proje şehrin master planlarıyla yeniden değerlendirilecek. Bu proje şartlara uygunsa hayata geçecek, yoksa başka proje çizimi yapılacak. Bu projenin etüt çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılıyor. Fatsa çevre yolunun şu anki tahmini bedeli 400 milyon lira" dedi.

Fatsa'ya yapılması düşünülen limanla ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini söyleyen Şener, "Fatsa limanıyla ilgili olarak teknik çalışmalar devam ediyor. Ekipler gelerek sondaj çalışmasıyla Fatsa'ya liman yapılabilir mi, bunu tespit edecek. Bu çalışmalar bittikten sonra proje çalışmaları başlayacak ve programa alındıktan sonra ihalesi yapılacak. Bu çalışmalar bugünden yarına olacak şeyler değil. Şu anda talimatlar bakan tarafından verildi ve çalışmalar başladı. Fatsa Limanı'nı bir an önce realize etmeliyiz. Çünkü bu projenin Fatsa'ya uygunluğu ilgili bir kanaat oluştu. Bu projeyi tüm çalışmalardan önce hayata geçirebiliriz" diye konuştu.

ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavların Fatsa'daki okullarda da yapılmasıyla ilgili olarak YÖK Başkanı ile görüştüğünü dile getiren Şener, "Fakültenin hazırlamış olduğu dosya incelendi. Başkanın sınavların Fatsa'da yapılmasına ilişkin olumlu görüşü var. Kurul karar verecek ve sonuç olumlu olursa sınavlar gelecek yıl Fatsa'da yapılabilecek" dedi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Ordu Milletvekili Şener Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement