AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal'ın Esnaf Ziyareti - Son Dakika
Yerel

AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal'ın Esnaf Ziyareti

AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal\'ın Esnaf Ziyareti

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Zorkun Yaylası'nda esnaf ziyaretinde bulundu.

12.08.2013 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Zorkun Yaylası'nda esnaf ziyaretinde bulundu.

Önal, ziyaretten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 17. maddesine bir fıkra eklenerek yaylacıların orman işgali nedeniyle suç işliyor olmaktan çıkarıldığını hatırlattı.

2-B arazilerine çözüm üretilerek vatandaşların rahatlatıldığını ifade eden Önal, "Yaylalarda 31 Aralık 2011 tarihine kadar var olan binalar yıkılmayarak hak sahiplerine kiraya verilecek ancak yeni yapılaşmaya da izin verilmeyecek. Şu ana kadar yayla yönetmeliği çıkarıldı ancak yayla evlerinin bedel tespitleri henüz yapılamadığı için kiralama işlemlerine başlanması bu yıl yetişmedi. Şu anda yaylalardaki konutları kullanan vatandaşlarımız için rahatsızlık verici bir durum söz konusu değildir. Yıllardır çözülemeyen ve kronik bir problem halinde duran yayla sakinlerimizin bu problemini çözmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Orman Yasası'nın ilk defa 1956 yılında çıkarıldığını hatırlatan Önal, yıllardır orman işgalinden yargılanan yaylacıların sorunlarının çözülmesinden mutlu olduğunu ifade etti.

Ziyarete, AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç ve parti yöneticileri de katıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal'ın Esnaf Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement