AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, partisinin temayül yoklamasında kadına şiddete karşı düzenlenen imza kampanyasına katılarak, kadına şiddet konusunda açıklamalarda bulundu.

02.03.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, partisinin temayül yoklamasında kadına şiddete karşı düzenlenen imza kampanyasına katılarak, kadına şiddet konusunda açıklamalarda bulundu.

Sakarya Spor Salonunda 1 Mart Pazar günü gerçekleştirilen AK Parti Milletvekili Aday Adayı Temayül Yoklamasına katılan, Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, "Demokrasi şöleni havasında gerçekleştirdiğimiz temayül yoklaması sonuçlarının, Ülkemize ve Sakarya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte bizleri konuk eden İl ve İlçe teşkilatlarımıza göstermiş oldukları misafirperverlikleri nedeniyle canı gönülden teşekkür ediyorum. Yeni Türkiye ve Yeni Sakarya hedeflerimizde, Rabbim yolumuzu açık ve AK eylesin" dedi.

Temayül yoklamasında AK Parti kadın kollarının açmış olduğu 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Biz'de Varız' standını da ziyaret eden kampanyaya destek amaçlı imza veren Hacıeyüpoğlu, kadına şiddetin insanlığın özünde olmayan barbarca bir eylem olduğunu ifade etti. Hacıeyüpoğlu, "Biz inanç sistemimizde 'Cennet anaların ayaklarının altındadır' diyen insanların yaşadığı bir toplumuz. Bizim medeniyet tasavvurumuzda, insan onuruna ve hayatına saygı kültürümüzde kadına uygulanan şiddettin asla meşru bir müdafası olamaz. Biz, kadının yüceltildiği, onurlandırıldığı ve saygı gösterildiği bir toplum olmalı iken, bugün konuştuğumuz bu şiddet ve zorbalıklar tam bir barbarlıktır. İnsan hak ve özgürlüklerinin güçlendirilmesini birinci öncülü sayan AK Parti iktidarında, toplumun ezilmiş ve dışlanmış kadın figürüne karşı başlatılan çalışmalar son derece önemlidir. Şiddete maruz kalan kadınlarımızın korunması amacıyla hükümetimiz bünyesinde çalışmalar yapılmaktadır. Ancak kadına şiddet toplumsal bir sorundur. Bu şiddeti önlemek için yapısal reformlar ve düzenlemeleri hükümet gerçekleştirirken, bu şiddete yönelik geçirilmesi gereken sosyal dönüşüm toplumla birlikte gerçekleşir. Kadına şiddetin meşru hale getirilmesi, Türk Toplumunun yapısına ve genetik kodlarına aykırı bir davranış olarak bilinçli her vatandaşımızca dışlanmalıdır" dedi.

"Toplumumuzun önünde çok ciddi başka bir şiddet problemi var" diyerek aile cinayetlerine değinen Hacıeyüpoğlu, "Şu anda toplumumuzun en ciddi problemi aile cinayetleridir. Aile cinayetlerinde çocuklar ve kadınlar ölüyor, maktül ise intihar etmek suretiyle canına kıyıyor. Bir yargılama unsuru dahi ortaya çıkmadan, bir ocak sönüyor, acılar kor haline geliyor. Bugün yaşadığımız bu acı travmaları, günümüzün bize dayattığı ideolojik zeminde tartışamayız. AK Parti iktidarı olarak, ailenin kutsallığına inanan ve bir bakanlığına 'Aile' ismini veren bizler, toplumun yeniden dönüşümünde ahlaklı ve vicdanları insan merhametine ait bireyler yetiştirmeyi bunun için önemsiyoruz. Türk Toplumunun manevi özlerine dönme sürecinde, kadına şiddet-aile faciaları-cinayetler ve tecavüzlere karşı aile kurumunun kutsallığını önceleyen çalışmalarımıza farklı kesimlerce muhalefet edilmesi, toplumun bu travmalardan kurtulması adına attığımız adımları farklı şekillerde lanse ettirmekte ve başarımızı geciktirmektedir. Biz toplumun ahlaki bir dönüşüm süreci ile özlerine dönerek, bu şiddet unsurlarını cezai müeyyide ile iş işten geçtikten sonra yargılamak yerine, en başında bu suç unsurlarını daha filizlenmeden yok edilmesini arzu ediyoruz" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement