AK Parti Samsun Milletvekili Yeni Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Samsun Milletvekili Yeni Açıklaması

AK Parti Samsun Milletvekili Yeni Açıklaması

"Yeşil Yol Projesi kapsamında 2 bin 6567 kilometre yol yapılacak"

21.11.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni,  "Yeşil Yol projesi kapsamında 2 bin 567 kilometre yol yapılacak" dedi.

Yeni, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) kapsamında Turizm Master planı hazırlandığını belirtti.

Bölgenin ekonomik yapısını güçlendirmeyi, sosyal gelişmesini ve dayanışmasını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Yeni, "Bölgenin doğal kaynaklarını ve çevre kapasitesini koruyarak uzun dönemli sürdürülebilir kalkınmayı sağlamayı amaçladık. Hazırlanan turizm master planı çok kapsamlı bir çalışma. Bu çalışma sonucunda inşallah DOKAP bölgesine gelen yerli ve yabancı turist sayısını artıracak ve turistlerin konaklama sürelerini uzatacağız. Bunun için bölgede kaliteli konaklama merkezlerinin sayısını çoğaltacağız, turizm faaliyetlerini çeşitlendireceğiz" dedi.

Yeni açıklamasında şu ifadelere ye verdi:

"Bu çalışmanın en önemli ayağını Yeşil Yol Projesi oluşturuyor. Yeşil Yol, Turizm Master Planı çerçevesinde öne çıkan yayla ve turizm merkezlerini üst kottan birbirine bağlayan, başlangıcı Samsun ve bitişi Artvin Sarp sınır kapısı olan bir yol. Bu yol yaylaları birbirlerine bağlamak suretiyle bölgeye gelen turistlere daha çok alternatif sunacak, turizm alanlarını birbirlerine bağlayarak turizm potansiyelini artıracak ve yaylacılık yapan yerel halkın ulaşımını kolaylaştıracaktır. 'Yeşil Yol'un, koruma ve kullanma dengesini gözeterek ve bölgenin doğal yapısını koruyarak yaklaşık 2 bin 567 kilometre uzunluğunda yol yapılmasını planlıyoruz. Yeşil Yol sadece bir turizm yoludur. Sahil yolunun alternatifi değildir. Proje kapsamında 2013 yılında Kalkınma Bakanlığı'nca DOKAP İdaresi ve 8 il valiliğiyle 5 milyon lira olmak üzere 8 kentte toplam 40 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Bu ödenek ile Yeşil Yol kapsamında 310 kilometre yol yapım ve yenilemesi gerçekleştirilmiştir. 2014 Kasım ayı itibarıyla illere yaklaşık 9.8 milyon lira ödenek gönderilmiştir. 2015 yılı için de tüm planlamalar yapılmış ve gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Samsun Milletvekili Yeni Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement