AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Sakarya Bölge Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Sakarya Bölge Toplantısı

Genel Başkan Yardımcısı Şentop: "(Paris'teki terör saldırıları) Bu hadisenin Avrupa'da İslamofobi, İslam'la Müslüman karşıtlığını güçlendirebilecek neticeler doğurması ihtimali var, asıl üzerinde durulması gereken konu bu"

10.01.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "Bu hadisenin Avrupa'da İslamofobi, İslam'la Müslüman karşıtlığını güçlendirebilecek neticeler doğurması ihtimali var, asıl üzerinde durulması gereken konu bu" dedi.

Şentop, partisinin Serdivan Belediyesinin konferans salonunda düzenlenen Seçim İşleri Başkanlığı Sakarya Bölge Toplantısı'nda AK Parti'nin 1960 sonrası ortaya çıkan siyasi parti anlayışının içinde olmadığını söyledi.

AK Parti'nin gerçek manada milletin geleneklerinden, siyaset anlayışından ve milletin içinden ortaya çıktığına dikkati çeken Şentop, "Milletimizin sahip olduğu değerlere, tarihi birikime, arka plana, dünyaya, hayata bakışına, dünya görüşüne ve siyaset anlayışına uygun, onu paylaşan ve sürdüren siyasi hareketiz. Hem fiziken hem de ruhen bu manada milletimizin içinden, kalbinden, gönlünden doğmuş bir siyasi hareket. Esasen AK Parti'yi başarılı kılan da budur" diye konuştu.

Şentop, AK Parti'nin seçim çalışmalarını sadece seçim öncesinde yapmadığını aktararak, bu çalışmaların 10 Ağustos 2014'ten itibaren sürdürüldüğünü anlattı.

Şentop, "Bu bakımdan diğer partiler gibi özellikle Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimini başlattıktan sonra seçime hazırlanan siyasi hareket, parti değiliz" dedi.

Paris'teki terör saldırıları

Şentop, dünyada ve Türkiye'de en önemli haberin Paris'teki terör saldırıları olduğunu vurguladı.

Konunun devam eden bazı boyutları olduğunu kaydeden Şentop, "Bunun iç yüzüyle, detaylarıyla ilgili birçok değerlendirme yapılıyor. Bu işin failleri öldürülmemiş olsaydı, belki dünya daha sağlıklı soruşturma neticesinde bilgi edinmiş olabilirdi, bu konularla ilgili olarak" ifadesini kullandı.

Silahsız bir insanın öldürülmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Şentop, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Savaş olmadığı takdirde insanların öldürülmesi inancımızın, dünya görüşümüzün kabul ettiği bir şey değildir. Savaşta bile silahsız olanların, çocukların, yaşlıların, kadınların hatta hayvanların öldürülmesi inancımıza göre caiz değil. O bakımdan bu hadiseyi tasvip etmek mümkün değil, bunu en şiddetli biçimde kınıyoruz. Dünyada, özellikle Avrupa'da bu hadisenin öncesi ve sonrasıyla bağlantılı geliştirilmeye çalışılan, aslında milletimizin de baştan anlamadığı ama şimdi tavır olarak da öğrenmiş olduğu 'İslamofobi' diye bir hadise var. İslam karşıtlığı, düşmanlığı, korkusu.

Bu hadisenin Avrupa'da İslamofobi, İslam'la Müslüman karşıtlığını güçlendirebilecek neticeler doğurması ihtimali var, asıl üzerinde durulması gereken konu bu." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Sakarya Bölge Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement