AK Parti Van İl Başkanı Soğanda Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Van İl Başkanı Soğanda Açıklaması

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyelerinin, belediye meclis toplantısında halkın inancına alenen hakaret ettiğini bildirdi.

05.02.2016 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyelerinin, belediye meclis toplantısında halkın inancına alenen hakaret ettiğini bildirdi.

Soğanda, yaptığı yazılı açıklamada, İpekyolu Belediyesinin şubat ayı meclis toplantısında, AK Partili meclis üyelerinin, DBP'li meclis üyelerinin hakaretlerine maruz kaldığını belirtti.

Defalarca tekrarlanan olayı bir kez daha kınadıklarını kaydeden Soğanda, partisinin meclis üyelerinin her fırsatta sözlü saldırılara ve hakaretlere maruz kaldığını vurguladı.

Soğanda, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Son olarak da İpekyolu Belediyesi şubat ayı meclis toplantısının 3. oturumunda gündeme gelen Kız Yurdu Proje sunumunda yurt projesinde eksik görülen mescidi, AK Parti meclis üyelerimiz dile getirmek istemiş, fakat DBP'li meclis üyeleri tarafından anında sözlü saldırıya maruz bırakılmıştır. Meclis üyelerimize 'ne yapacaksınız cemaatle namaz mı kılacaksınız, sahtekar dinciler' diyerek hakaretlerde bulunmaktan çekinmeyenlere şunu belirtmek istiyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da halkın değerlerinin ve inancının yanında, inancımıza laf edenlerin de karşısında olacağız. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin halkın inancıyla kimse dalga geçemez."

Başka bir gündem maddesindeyse DBP'lilerin gündem dışı konuşarak Cizre'deki olaylara değindiğini anımsatan Soğanda, "Hükümetimizi ve devletimizi kastederek, 'muhatap yok ki yüzlerine tükürelim. Gerçi bunların yüzüne de tükürsen çok şükür yağmur yağıyor' diyerek yine ortamı germeye çalışmışlardır. Belediyeler Kanunu gereğince meclis toplantıları siyasi konuların işlenecek yeri değildir. Bunlar sabrımızı zorlamaya devam ediyor. Kimse seçilmiş meclis üyelerimize hakaret edemez. Meclis üyelerimize sahip çıkarak gerekirse adli yola başvuracağımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Van İl Başkanı Soğanda Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement