AK Partili Vekil Erken Emeklilik İçin 'Bakkal Çırağı' Oldu - Son Dakika
Güncel

AK Partili Vekil Erken Emeklilik İçin 'Bakkal Çırağı' Oldu

Vekil Osman Çakır, erken emekli olmak için öğrenci olduğu dönemde kendini bakkalda çalışmış gibi gösterip primini ödeyip emekli oldu ve devletten 140 bin lira para aldı.

01.12.2014 10:09  Güncelleme: 10:21

Düzce Milletvekili Osman Çakır, emeklilik için kendini, Erzurum'daki öğrencilik yıllarında Düzce'de 'bakkal çırağı' olarak çalışmış gibi gösterdi. 20 ay erken emekli olup, 140 bin lira aldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

AK Partili Osman Çakır'ın, erken milletvekili emekliliği süreci şöyle işledi:

Çakır, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gördü. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaparken, 12 Hazıran 2011'de Düzce'den milletvekili seçildi. Ardından, hem milletvekili hem de 7 bin liralık emekli vekil maaşı almak için TBMM Mali İşler Dairesi Başkanlığı'na başvurdu. Kendisine, seçildiği tarih itibarıyla 20 ay daha çalışmış olması gerektiği bildirildi.

BİN 872 GÜN İÇİN 14 BİN 319 LİRA PRİM ÖDEDİ

2 Eylül 1964 doğumlu olan AKP'li vekil, 18 yaşını doldurduğu günü esas alarak, 2 Eylül 1982 tarihinde Düzce'nin Akçakoca ilçesinde o zamanlar bakkaliye olarak faaliyet gösteren Nedim İşgören'in yanında "yardımcı personel" olarak çalışmaya başladığını ve öğretmenliğe başladığı 14 Kasım 1987 tarihine kadar burada çalıştığını beyan etti. Kendisine bin 872 gün karşılığı 14 bin 319 lira geriye dönük prim borcu çıkarıldı.

PARAYI 2 AYDA GERİ ALDI, 18 AY KARA GEÇTİ

AK Partili Çakır, bu belgenin düzenlendiği gün, çıkarılan prim borcunu ödedi ve tam 20 ay önce emeklilik hakkı elde etti. Böylece 20 ay erken emekli olarak devletten yaklaşık 140 bin lira fazladan emekli maaşı aldı.

Osman Çakır'ın, Akçakoca'da bakkal çıraklığı yaptığını beyan ettiği dönemde ise, Erzurum'da İlahiyat Fakültesi'nde öğrenci olduğu da öğrenildi.

"BAKKAL-ÇAKKAL ÖNEMLİ DEĞİL"

AKP'li Osman Çakır'a hakkındaki iddiaya şu yanıtı verdi:

"Bir kanun çıkarılmış. Ben de buna göre milletvekili emekliliğinden yararlanmak için başvurdum. Önemli olan sigorta primlerini yatırmaktır. Yoksa bakkalın-çakkalın yanında sigortalı çalışmışsın çalışmamışsın önemli değil. Önemli olan primlerin yatırılmasıdır. Bir haksızlık varsa ortaya çıkar. Birçok milletvekili de, benim yaptığım gibi yapmıştır." (Kaynak: Sözcü)

AK Partili Vekil Erken Emeklilik İçin \'Bakkal Çırağı\' Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel AK Partili Vekil Erken Emeklilik İçin 'Bakkal Çırağı' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • celalettin aslan: bu ülke bu günkü yönetim kadar hırsız görmedi 31 2 Yanıtla
  • YANDAŞ: AK ŞEYTANLARDAN HİÇ SES YOK!!! BU MU ADALET? (600TL ASGARİ ÜCRET ALIR, SONRA DA BUNLARI ALKIŞLARLAR. . . ) ALOOO. . . NEREDESİNİZ AK ŞEYTANLAR??? 28 0 Yanıtla
  • cotanak: Bu habere şaşıran varmı? 28 0 Yanıtla
  • osman can: allah kitap dediler, din hocasına bak yaaa. ne utanmaz arlanmaz tiplersiniz siz öyle. 25 0 Yanıtla
  • mehmet varak: YAZIKLAR OLSUN 23 0 Yanıtla
  • yarbaba: ALLAH BELANIZI VERIRMI BİLMEM. . . . BEN DEVLETE MERMININ UCUNDA 25 YILIMI VERMIŞTIM, , EMEKLI IKRAMIYEM 3400. . . TL İDİ(BUGUNUN PARASI İLE). . . . ŞİMDIKI MAASIM DA 1400 TL. . . . . BUNUN ADI MUSLUMANLIK İSE, , BEN BOYLELER GIBI MUSLUMAN DEGİLİM. . . . DEMOKRASSI ISEDE İÇİNE EDEYIM BIRILERININ TEKELINDEKIDEMOKRASIYE. . . . . . KANUN DAN FAYDALAMIŞ. . . . . EZILENLER IÇİN HIC KANUN CIKMAZMI BE. . . . . . 5 YILDIR 'PROMOSYON' İÇİN BIR KANUN CIKAREMADINIZ. . . . . ENGELLIRE KANUNLATRDA VERILEN HAKLARI 'YÖNETMELIKLERLE-GENELGELERLE' GERI ALIYOR, , KANUNU YOK SAYIYORSUNUZ. . . . . . . 'HER ENGELLİYE MASS VERIYORUZ' DIYENLERE SESLENIYORUM. . . 98 RP AGIR ENGELLİYE BU MAAS NEDEN VERILMIYOR OZAMAN. . . YASA ORTADA. . . . . ÖMRUMUZ BEDDUALARLA MI GECSIN. . . 21 0 Yanıtla
  • Davraz: Kendinize her yol mübah biz çalışanlara ise az çalıştın yetmez biraz da yaş tan çalış demeye utanmıyorsunuz ama. Unutmayın bu dünyanın birde öbür tarafı var. Tabi içinizde zerre keder ALLAH korkusu varsa 21 0 Yanıtla
  • başkentli: birde sözlerine ALLAH(c. c. )'ın adıyla başlıyor, din istismarcıları arsız, hırsız, vede yüzsüz. . !! adını andığım mevlam herşeyi gören ve işiten'dir sanmaki yanınıza kalır. . . !!! 20 1 Yanıtla
  • m yılmaz: haksız kazanç olmuyormu utanmaz adam birde ilahiyat okumuş okulda bunumu öğrettiler 20 0 Yanıtla
  • Sadi: Bir din adamının siyasetle alakasının olmasını aklım almıyor 19 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement