Akademik Odalardan Teröre Ortak Tepki Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Akademik Odalardan Teröre Ortak Tepki Açıklaması

Akademik Odalardan Teröre Ortak Tepki Açıklaması

Manisa Akademik Odalar Birliği tarafından Ankara’da yaşanan terör saldırısı, yürüyüş ve yapılan basın açıklamasıyla lanetlendi.

16.03.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Akademik Odalar Birliği tarafından Ankara'da yaşanan terör saldırısı, yürüyüş ve yapılan basın açıklamasıyla lanetlendi.

Manisa Cumhuriyet meydanında toplanan Akademik Odalar Birliği üyeleri, Gazi Mustafa Paşa Caddesinden Manolya meydanına kadar ellerinde pankart ve dövizle sessiz bir yürüyüş yaparak terör olaylarını protesto etti. Akademik Odalar Birliği tarafından düzenlenen teröre tepki eylemine CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP'liler katılarak destek verdi.

Manolya meydanında toplanan 200 kişi adına açıklamayı Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan yaptı. Arslan açıklamasında, "Terör ile yaşamaya alışmalıyız diyorlar, kana, göz yaşına, ölümlere, acılara alışmayacağız! Alıştıramazlar! Patlayan bombalar bizi esir alamaz, güvenlik gerekçesi ile bizi esir alamazsınız, burası bizim ülkemiz. İnadına kardeşçe, inadına direnerek yaşamaya devam edeceğiz. Buradan yetkili ve etkili olanlara sesleniyoruz. İstihbarat zafiyetleri bir an önce giderilsin. Terör olaylarının gerçekleşmesinde ihmali olanlar derhal görevlerinden uzaklaştırılsın. İç ve dış politikamız yeniden gözden geçirilsin. Barış ve dayanışma politikaları üretilsin. Toplumun parçalanması, bölünmesi yerine birlik ve dayanışma öne çıkarılsın. İktidarı ile muhalefeti ile toplumun bozulan morali yeniden düzeltilsin" dedi.

Yeni terör olayları yaşamak istemediklerini belirten Arslan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yeni terör saldırıları ile şehit haberleri ile güne başlamak istemiyoruz. Akan kanın durmasını istiyoruz. Buradan bu meydandan haykırıyoruz. Yeter artık, ölümler dursun terör dursun. Analar ağlamasın, kan dursun. Birlik olmalıyız. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür, gün teröre 'dur' deme günüdür. Gün terörü lanetleme günüdür. Gün, teröre alışmayacağımızı haykırma günüdür. Akademik Odalar olarak terörü lanetliyoruz. 37 canımızı yitirdiğimiz, çok sayıda yaralımız olan hain, aşağılık terörist saldırı bizi derinden yaralamıştır. Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akademik Odalardan Teröre Ortak Tepki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement