Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

Adnan Menderes Üniversitesinden (ADÜ), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye ilişkin, "Devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz" değerlendirmesi yapıldı.

13.01.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesinden (ADÜ), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye ilişkin, "Devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz" değerlendirmesi yapıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, bir grup akademisyence yayımlanan bildiri hakkında YÖK ve Üniversitelerarası Kurulun açıklamalarına aynen katılındığı belirtildi. Açıklamada, "Adnan Menderes Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapacağımızı, devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu'da devam eden terör olayları nedeniyle devlete ağır ithamların yönetildiği ifade ederek bildiriyi imzalayanlar arasında üniversitelerinden de bir öğretim üyesinin bulunduğunu aktardı.

Bildiriye imza atan öğretim üyesinin görüşünün kendisini bağladığını dile getiren Çevik, "Üniversite olarak bu girişimi tasvip etmemiz mümkün değildir. Gediz Üniversitesi, milli değerlerimize ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne sımsıkı bağlı bir kamu kurumudur. Bu hassasiyetimizi ve söz konusu bildiri nedeniyle yaşadığımız üzüntüyü kamuoyunun bilgisine sunarım" görüşünü aktardı.

Türk Eğitim-Sen

Türk Eğitim- Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Hasan Şen, yaptığı açıklamada, yayımlanan bildiriyle çeşitli üniversitelerden bin 128 akademisyen ve araştırmacının bölücü terör örgütüne karşı başlatılan operasyonların durdurulmasını istediğini, devleti, hükümeti, asker ve polisi suçladığını ancak terör örgütü PKK ile ilgili hiçbir şeyden bahsetmediklerini ifade etti.

Bildiriye imza atan kişileri milletin birlik ve beraberliği ile ilgili yapıcı eylemlerde görmenin mümkün olmadığını öne süren Şen, terör olaylarının üzerine kararlılıkla gidildiği dönemlerde ortaya çıkan bu kişilerin, terör örgütlerinin kitlesel eylemlerinde masum vatandaşların katledildiği, askerin ve polisin şehit edildiği zamanlarda seslerinin çıkmamasının çok manidar olduğunu savundu.

Terör operasyonlarında örgütün yaptığı baskılara rağmen bölge halkının devletinin yanında yer aldığını dile getiren Şen, vatandaşların bu yaklaşımının gerek ülke dışında gerekse ülke içinde bulunan ve kandan beslenen zihniyetleri rahatsız etmeye başladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement