Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine ilişkin, "Bu vatan için gözünü kırpmadan şehitler veren devlet güçlerinin önlem ve operasyonlarını 'kasıtlı ve planlı kıyım' olarak değerlendirmek gaflet, dalalet ve hatta ihanettir" dedi.

13.01.2016 18:21

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine ilişkin, "Bu vatan için gözünü kırpmadan şehitler veren devlet güçlerinin önlem ve operasyonlarını 'kasıtlı ve planlı kıyım' olarak değerlendirmek gaflet, dalalet ve hatta ihanettir" dedi. Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde bir grup akademisyenin yayınladığı bildiriyle Türkiye'yi ve bölge insanını meşru olmayan silahlı yöntemlerle adeta esir almaya çalışan terör örgütü görmezden gelinerek, devlet güçlerini "suçlu" göstermenin bilimsel ahlak ve insafla bağdaşmadığı belirtti. Bildiriyi kınayan Deveci, şöyle devam etti:

"Her koşulda görevlerini yapan ve bunu yaparken canını ve kanını ortaya koyan, bu vatan için gözünü kırpmadan şehitler veren devlet güçlerinin önlem ve operasyonlarını 'kasıtlı ve planlı kıyım' olarak değerlendirmek gaflet, dalalet ve ihanettir. Bölgedeki devletine bağlı masum insanların yaşadıklarının çok zor ve yıpratıcı olduğunu kabul ediyor, acı ve sıkıntılarını yürekten paylaşıyor, operasyonların sivillerin mümkünse hiç zarar görmeyeceği bir şekilde gerçekleştirildiğine inanıyoruz. Aynı zamanda gayri meşru güçlerle mücadele etmenin ne denli zor bir görev olduğunun da farkındayız. Bölgede yaşayan kardeşlerimizin ülkemizin diğer yerlerindeki gibi huzur ve güven içinde bir hayat yaşamaları en içten dileğimizdir."

Bölgeyi yaşanamaz kılmak için her türlü terör faaliyetini yapan dahili ve harici şer odaklarının son olarak "Sultanahmet Saldırısı"nı gerçekleştirdiğini anlatan Deveci, bu defa ülkede misafir durumda olan masum turistlerin hedef alındığını kaydetti. Deveci, "Bu münasebetle dünyanın her yerinde terörü ve bunu yöntem olarak kullananları lanetlediğimizi; terörün son mağdurları olan yabancı misafirlerimizin, ailelerinin ve vatandaşlarının acılarını paylaştığımızı belirtir taziyelerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement