Akar'dan 'Yeni Anayasa' Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Akar'dan 'Yeni Anayasa' Değerlendirmesi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Türkiye’nin özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, Türkiye’nin darbeli günlere bir daha dönmemesi için yeni anayasanın şart olduğunu kaydetti.

08.11.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Türkiye'nin özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, Türkiye'nin darbeli günlere bir daha dönmemesi için yeni anayasanın şart olduğunu kaydetti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, yeni anayasanın Türkiye'nin boynunun borcu olduğunu belirterek, mevcut anayasanın darbe ruhu taşıdığını kaydetti. Türkiye'nin özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu anlatan Akar, "Günümüz Türkiye'si artık geçmişte kalan vesayet Türkiye'si olmamalıdır. Mevcut anayasanın maddeleri çok değişti ama ruhu hala darbe ürünüdür. Türkiye'de özgürlükçü, demokratik, sivil ve bütün toplum kesimlerini bu ülkeye sahiplendirecek herkesi eşit ve özgür yurttaşlar olarak, bu ülkenin de devletin de sahibi benim noktasına getirecek bir anayasaya ihtiyaç var. Anayasa değişikliğinin darbecilerin oluşturduğu sistemi yeniden dizayn edeceğini ve yapılacak yeni anayasa ile halkın sorunlarının çözüleceği bir anayasa olacak" dedi.

1982 anayasasının devleti önceleyen bir anayasa olduğunu ancak kendilerinin insanı merkeze alan bir anayasa düşündüğünü kaydeden Akar, "Yeni anayasanın ilk maddesi de insan ve demokrasi ilgili olacaktır. 82 anayasası 'Bu millet ve bu ülke devletin ülkesi ve milletidir' der. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizim temel düşüncemiz, Bu devlet de ülke de milletindir düşüncesidir. Türkiye AK Parti'den önce bir grup azınlığın hükmettiği bir ülke konumundaydı, Birkaç generalin kendi keyfine göre hazırladığı 1982 anayasasının miladı dolmuştur. Eski darbeli günlerine dönmemek için, bu ülkeye artık yeni anayasa şarttır. Artık Türkiye Cumhuriyeti millete mal olmuştur. Yapılacak sivil demokratik anayasa 78 milyon vatandaşın huzuru ve güvenini teminat altına alacaktır" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akar'dan 'Yeni Anayasa' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement