Akaydın: "Felsefemde Esnaf Üzerinden Para Kazanma Hevesi Yoktur" - Son Dakika
Yerel

Akaydın: "Felsefemde Esnaf Üzerinden Para Kazanma Hevesi Yoktur"

Akaydın: "Felsefemde Esnaf Üzerinden Para Kazanma Hevesi Yoktur"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Alanya ilçesinde halkla bir araya geldi.

14.03.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Alanya ilçesinde halkla bir araya geldi. Akaydın'a CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Milletvekili Gürkut Acar, CHP Alanya Belediye Başkan adayı Şefik Türktaş da eşlik etti.

Başkan Akaydın'ı Alanya'da sık sık gördüklerini belirten vatandaşlar, birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, Başkan Akaydın Alanya Halk Otobüsleri şoförleri ve esnafıyla da bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Belediyecilik anlayışında halkın çıkarlarını önde tutarken, esnafın çıkarlarını da hemen onun yanına aldıklarını ifade eden Başkan Akaydın, Antalya'da her kesimden esnafla aralarının çok iyi olduğunu söyledi.

"TOPLU ULAŞIM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Ulaşım esnafının 1 Nisan'dan itibaren kanun gereği tek muhataplarının Büyükşehir Belediyesi olacağını hatırlatan Başkan Akaydın, "Beraber çalışacağız. Antalya'da UKOME diye bir kuruluş var, farklı kurumların temsilcilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin 7 görevlisi de bu kurumda görev üstleniyor. Biz burada esnafın da görüşünü alıyoruz. Hatta Şoförler Odası'nın temsilcisini de aramıza alarak görüşlerini alıyoruz. 1 Nisan'dan sonra ilçelerimizde toplu ulaşım gelenek ve göreneklerini bozmadan, halkı ve esnafı rahatsız etmeden aynı sistemin devam etmesi yolunda anlayışımız var" diye konuştu.

"ESNAFIN İÇİ RAHAT OLSUN"

Antalya'daki toplu ulaşımdaki en büyük sorunun minibüs ve otobüs işletmecilerinin birbiriyle anlaşmamasından kaynaklandığını ifade eden Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

"Aralarını bulmaya çalıştım ama bir türlü aralarındaki sorunları gideremediler. Neticede toplu ulaşımı belli bir noktaya getirdik. Sizin hiç rahatınızı bozmadan devam edeceğiz. Benim hedefim ilçeler arasında düzeni sağlamak. Ulaşım sistemine herhangi bir müdahale düşünmüyorum. Antalya'da çalışan toplu ulaşım araçlarının hiçbir yasal ihale hakları, hatta güzergah hakları da yoktur ama ben onları buna rağmen hiç rahatsız etmedim. Beni çok üzdüler yine de ihaleye çıkmadım. Onlara şu aracı zorla alacaksınız demedim. Bir yandaşıma bu araçları pazarlattırmadım. Antalya'da geçmişte bu oldu. Yandaş zengin etmeyeceğiz. Bu minibüslerde ulaşım esnafına değerinin üzerinde pazarlandı. 5 yıl önceye kadar ulaşım esnafından Antalyaspor'a yardım bahanesiyle para toplarlardı. Ama o paraların Antalyaspor'a gittiği de belli değil. Çünkü o dönemki Antalyaspor Kulübü Başkanı 'Biz bu paraları almadık' dedi. Benim felsefemde esnaf üstünden para kazanma hevesi yoktur. Kafanızda kuşku olmasın."

"DAHA İYİ BİR ALANYA İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Başkan Mustafa Akaydın, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde de ilçede görev yapan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilere projelerinden bahseden Başkan Akaydın, "Antalya'da ne yapıyorsak artık ilçelerimizi de bu hizmeti götüreceğiz. İlçelerimize mutlaka prestij caddeleri kazandıracağız. Alanya'nın en büyük sorunu üst ölçekli imar planlamasıdır. Bu sorunu çözerek daha iyi bir Alanya için çalışacağız. Toplu ulaşımda kaliteyi sağlayacağız. Antalya'da hayata geçireceğimiz katı atık bertaraf tesisinin benzerini Alanya'da kurmayı planlıyoruz. Ayakları üzerine oturan projeler üreteceğiz. Bizden destek isteyen her ilçemize partizanlık yapmadan yardım edeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Akaydın, ilçede Aliefendiler Derneği'ne de ziyarette bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akaydın: 'Felsefemde Esnaf Üzerinden Para Kazanma Hevesi Yoktur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement