Akçakale'ye Modern Kültür Merkezi Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Akçakale'ye Modern Kültür Merkezi Yapılıyor

Akçakale\'ye Modern Kültür Merkezi Yapılıyor

Akçakale Belediyesi, kente, bölgenin en modern kültür merkezlerinden birini kazandırıyor.

11.11.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale Belediyesi, kente, bölgenin en modern kültür merkezlerinden birini kazandırıyor. İlçenin gelişimine önemli katkılar sağlayacak kültür merkezinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Akçakale Belediyesi Kültür Merkezinin 5 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini ve her kat bin 450 metrekare olmak üzere 3 kattan oluşacağını ifade etti. Projenin 3 milyon 500 bin Türk Lirası bedelle ihale edildiğini ve 240 günde tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını belirten Ayhan, proje kapsamında ayrıca 3 bin 550 metrekare çevre ve yeşil alan düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

"Şehrimize yakışan bir yapı olacak"

Kültür merkezinin evlendirme memurluğu, nikah salonu, 2 adet cep sineması, 20 kişilik atölye ve derslikler ile ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan 750 kişilik konferans salonundan oluştuğunu ifade eden Ayhan, projenin, engelli bireylerin de hiçbir engelle karşılaşmadan hizmet alabilecekleri şekilde planlandığını dile getirdi. Ayhan, "Akçakalemize böylesine önemli bir eser kazandırıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Şehrimize yakışan bir yapı olacak. Konferans salonu farklı etkinliklere ev sahipliği yaparken, atölye ve dersliklerde çeşitli kurslar düzenlenecek. Merkezimiz tamamlandığında kentin gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca, bölgenin tek 'engelsiz' kültür merkezi olacak" dedi.

Temel atma törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, askeri erkan, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakale'ye Modern Kültür Merkezi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement