Akdağmadeni'nde "İş Sağlığı ve Güvenliği" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni'nde "İş Sağlığı ve Güvenliği" Eğitimi

Akdağmadeni Kaymakamlığınca ilçedeki kamu çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verilmeye başlandı.

17.02.2015 12:45

Akdağmadeni Kaymakamlığınca ilçedeki kamu çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verilmeye başlandı.

Eğitmen Berke Funda, Akdağmadeni Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarına meslek hastalıklarının nedenleri ve önlenmesi için yapılması gerekenler hakkında eğitim vereceklerini söyledi.

İş kazalarının alınacak tedbirlerle ve basit önlemlerle en aza indirilebileceğini vurgulayan Funda, " Türkiye'de İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri gereksiz bir maliyet olarak görülüyor. Düzenlediğimiz bu eğitim mühendisinden memuruna ve teknisyenine kadar herkes katılmaktadır. Eğitim seminerimiz 3 gün sürecek" dedi.

Eğitimde kamu çalışanlarına şok, yangın, yaralanmalar, zehirlenmeler, elektrik çarpmaları, boğulma gibi olası durumlarda alınacak önlemlerin neler olacağını ve hayati önem taşıyan konular hakkında bilgiler verileceğini anlatan Funda, "Türkiye'de iş sahalarında meydana gelen kazaların yüzde 82'si güvensizlik, yüzde 10'u dikkatsizlik, yüzde 2'si de bilinmeyen iş kazalarından meydana geliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni'nde 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement