Akdeniz Belediye Başkanı Hdp'li Türk: Kaçmadım, Görevimin Başındayım (2) - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Belediye Başkanı Hdp'li Türk: Kaçmadım, Görevimin Başındayım (2)

Akdeniz Belediye Başkanı Hdp\'li Türk: Kaçmadım, Görevimin Başındayım (2)

Hdp'li TÜRK TUTUKSUZ YARGILANACAK Mersin'de sabah saatlerinde terör örgütü PKK/KCK'nın ekonomik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonla ilgili olarak adliyeye giden merkez Akdeniz Belediye Başkanı HDP'li Mehmet Fazıl Türk, Cumhuriyet Savcılığı'nda yaklaşık 4 saat ifade verdi.

26.11.2015 19:18

Hdp'li TÜRK TUTUKSUZ YARGILANACAK

Mersin'de sabah saatlerinde terör örgütü PKK/KCK'nın ekonomik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonla ilgili olarak adliyeye giden merkez Akdeniz Belediye Başkanı HDP'li Mehmet Fazıl Türk, Cumhuriyet Savcılığı'nda yaklaşık 4 saat ifade verdi. Türk'ün ifadesinin ardından soruşturma dosyasını hazırlayan savcı, belediye başkanını tutuklama istemi ile 1'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan Türk, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu, HDP İl Eş Başkanı Selman Günbat ve bir grup partili tarafından karşılanan Türk, mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Türk, "Cuma günü meclis üyeme verdiğim vekaletle izinli olarak şehir dışına çıktım. 2003 yılında yaşanan ve biten süreç nedeni ile açılan bir soruşturma. Herkesin şunu bilmesini istiyorum: Bizim kaçma lüksümüz yok. Ne de utanacak bir şey yaptık. Akdeniz Belediyesi'nin bugününe kadar her şeyine bakılabilir ve diğer belediyelerle değerlendirebilir. İsnat edilmeye çalışılan iddialarla ilgili tanık gösterilenler bulunamıyor. Bu yaşananlar gerçekten çok üzücüdür. Yarın da diğer arkadaşlarımız hakim karşına çıkartılıyor. Buraya kadar gelerek duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Belediye Başkanı Hdp'li Türk: Kaçmadım, Görevimin Başındayım (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Yeliz: Hepsinin allah belasını versin 0 0 Yanıtla
  • Yeliz: Allah belasını versin bunların 0 0 Yanıtla

Advertisement