Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Akdeniz Belediye Meclisi, temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

01.07.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Belediye Meclisi, temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, 2017-2019 yıllarını kapsayan stratejik plan güncellemesine ilişkin teklif kabul edilirken, gündemde yer alan çeşitli komisyon raporları görüşüldü.

Belediye konferans salonundaki meclis toplantısına, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanakları görüşüldü. Gündemin 3. maddesinde bulunan, eski Huzurkent Belediye hizmet binasının 10 yıllığına kiralama işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesine ilişkin teklif, oybirliği ile kabul edildi. İmar, Çevre, Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür, Gençlik ve Spor ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarından gelen, 2017-2019 yıllarını kapsayan stratejik plan güncellemesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde yer alan, mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait olan bazı parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı yapılmasına ilişkin İmar ve Çevre Komisyonları raporlar kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde yer alan ve Bekirde Mahallesindeki bazı parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı yapılmasının reddine ilişkin İmar ve Çevre Komisyonları raporları, oyçokluğu ile kabul edildi.

Mersin İli Akdeniz İlçesi Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nın kıyı kesiminde rıhtım ve iskele yapımı planlanan yer ile ilgili Akdeniz Belediyesi'nden görüş alınması ile ilgili önerge oybirliği ile kabul edildi. Yine verilen önergeyle gündeme alınan, 21-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında Floransa- Venedik'te yapılacak olan teknik temas ve inceleme programına, belediye adına katılacak yöneticilerin kanuni harcırahlarının ödenmesi ve dönüşlerine kadar görevli- izinli sayılmalarına ilişkin teklif, oybirliği ile kabul edildi. Yeşilova Mahallesi'nde belirli bir alanı kapsayan bölgenin 'İçkili yer bölgesi' olarak işaretlenmesi ile ilgili teklif tüm komisyonlara havale edildi. Önergeyle gündeme alınan son maddede, İhsaniye Mahallesi'nde bulunan bazı parsellerde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan 1/5000 ölçekli nazım imar planlarına uygun olarak, 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı yapılmasına ilişkin teklif, İmar ve Çevre Komisyonlarına havale edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerine hitap eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı

Yüksel Mutlu, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıyı kınadı. Mutlu, "İstanbul'da yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki, bundan sonra huzur, barış ikliminin hakim olduğu bir süreç yaşanır. Bugün hem Kadir Gecesi hem de Ramazan ayının son günlerinde bulunuyoruz. Bu anlamlı günde ülkemizde barışın, huzurun, kardeşliğin eşitliğin tesis edildiği bir sürece girmeyi diliyoruz. Kaos ortamının hiç kimse faydasının olmadığını yaşayarak görüyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement