Akdeniz Belediyesi Mahalle Toplantıları Başladı - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi Mahalle Toplantıları Başladı

Akdeniz Belediyesi Mahalle Toplantıları Başladı

Akdeniz Belediyesinin, düzenlediği "Mahalle Halk Toplantıları"nın bu yılki bölümü Çay Mahallesinde Eş Belediye Başkanı Mutlu'nun katılımıyla başladı.

06.06.2014 12:53  Güncelleme: 12:54

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin, 3 yıldır düzenlediği "Mahalle Halk Toplantıları"nın bu yılki bölümü Çay Mahallesi'nde Eş Belediye Başkanı Yüksel Mutlu'nun katılımıyla başladı.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yılın ilk mahalle toplantısı öncesinde Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve beraberindeki heyet, Çay Mahallesi halkı ve esnafını ziyaret etti. Mutlu'ya, Belediye Eş Başkanvekili Fayik Eroğlu ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Halis Değer de eşlik etti. Ziyaretin ardından düzenlenen toplantıda konuşan Eş Başkan Mutlu, toplantının amacının önümüzdeki 5 yıl içerisinde Akdeniz Belediyesi'nin yapacağı çalışmalarda halkımızın talep ve beklentilerini öğrenmek olduğunu vurgulayarak, "Zor bir seçim sürecinden sonra Akdeniz Belediyesi'nde tekrar halkımızın güvenini alarak göreve getirildik. Yeni paradigmamız, eksikleri gören bir yerden bakmak olacaktır" dedi.

Şu anda Akdeniz Belediyesi'nde 3'üncü dönemi yaşadıklarını anımsatan Mutlu, "Geride kalan dönemden elde ettiğimiz kazançları büyüteceğiz. Ama yürütemediklerimizi bir kenara koyup, Eş Başkanlık sisteminin de avantajlarını kullanarak daha iyi daha yeni ve daha ileri işlere sizlerle birlikte imza atmak için çalışacağız. Sizden isteğimiz, 'Geçmiş dönemde yapılan ya da çeşitli nedenlerle yapılamayan işleri gündeme getirmekten ziyade, önümüzdeki süreçte neler yapabiliriz? Kentimize ve halkımıza nasıl katkı verebiliriz?' sorularının yanıtlarını birlikte irdelemektir. 5 yıllık süreçte burada ne yapmalıyız? Nasıl bir belediyecilik anlayışı geliştirmeliyiz? Bu soruların cevabını birlikte düşüneceğiz ve uygulamaya geçireceğiz. Her şeyi dört dörtlük yapacağımızı söyleyemeyiz. Mutlaka eksiklerimiz olacaktır. Ama en azından eksiklerimizi azaltarak, 5 yıllık süreçte daha doğru bir yönetim mekanizması oluşturmak için sizlerin görüş ve katkılarını bekliyoruz. Gerek mahallemiz ve gerekse ilçemiz ölçeğindeki önerilerinizi belediye meclisi üyelerimiz, il başkanımız ve kent meclisimizle birlikte dinleyeceğiz, notlarımızı alacağız. Bu taleplerden gerçekleştirilebilir ve uygulanabilir olanları yaşama geçireceğiz" diye konuştu.

Vatandaşlar da İmar Kanunu'nun 18. madde uygulamasından kaynaklı ipotekli evler başta olmak üzere sinekle mücadele, sokak aydınlatmaları, Deliçay ıslahı, ulaşım, temizlik, içme suyu debisinin düşüklüğü gibi temel belediyecilik hizmetlerine ilişkin sorunları ve taleplerini dile getirdiler. Mahalle halkı ayrıca maden işletmesinin atık ve tozları, mahalleye bir lise, kütüphane ve etüt salonu yapılması, beceri ve meslek kursları, spor sahasının düzenlenmesi gibi konularda da şikayet ve dileklerini aktardılar.

"BU YAZ SİVRİSİNEKLERE HAZIRLIK OLMAMIZ GEREKİYOR"

Sorunları ve talepleri dinleyen Mutlu, temizlik konusunda daha fazla araç ve personel ile daha iyi ve düzenli bir temizlik çalışması yapılacağını ifade etti. Şehir şebekesinden gelen suyun, düşük basınç nedeniyle üst katlara çıkmaması sorununu Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ile görüşerek çözmeye çalışacaklarını dile getiren Mutlu, "Yine buranın en önemli sorunlarından birisi de sivrisinekle mücadele meselesidir. Bu konu da Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. Hemen yarın Büyükşehir Meclisi'nin BDP'li üyeleri olarak bu konuda bir kez daha ilgililerle görüşeceğiz. Ancak bu sene sivrisineklerin kuluçka döneminde ilaçlama yapılmadığı için yaz dönemindeki mücadele çalışmaları da yetersiz kalacaktır. Maalesef buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Lise ile ilgili görüşünüze katılıyoruz. Bununla ilgili hem belediye olarak biz Milli Eğitim ile görüşmeler yapalım, hem de mahallemizde muhtarlığımız öncülüğünde bir imza kampanyası açalım" ifadelerini kullandı.

Bu dönemde Akdeniz ilçesine bir kültür merkezi kazandırmayı hedeflediklerini de belirten Mutlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu çerçevede oluşturmak istediğimiz kültür merkezinde sosyal aktiviteler, kurslar, eğitim programları yer alacaktır. Bu kültür merkezini kentimize mutlaka kazandıracağız. İŞTAR Kadın Merkezimizin Çay Mahallesi Şubesinde çeşitli kurslarımız var. Ayrıca yaz dönemi için yeni kurs programları hazırlanıyor, dileyen mahalle sakinlerimiz ücretsiz olarak bu eğitimlerden yararlanabilir. Ben burada aldığımız tüm talep ve önerilerin uygulayıcısı ve takipçisi olacağımıza bir kez daha söz veriyor, toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi Mahalle Toplantıları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement