Akdeniz'de Göçmen Trajedisi - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'de Göçmen Trajedisi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, şişme botla Akdeniz'i geçerek İtalya'ya ulaşmaya çalışan 70 mültecinin bu sabah kurtarıldığını, bir kadın göçmenin öldüğünü açıkladı.

17.04.2015 15:33

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, şişme botla Akdeniz'i geçerek İtalya'ya ulaşmaya çalışan 70 mültecinin bu sabah kurtarıldığını, bir kadın göçmenin öldüğünü açıkladı.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Edwards, kurtarılan mültecilerden 20'sinin vücudunda yanıklar bulunduğunu belirtti.

Edwards, mültecilerin, yemek pişirmek için kullandıkları tüpün patladığını, bazılarının vücudunda yanıklar oluştuğunu söylediğini aktardı.

BMMYK'ya göre, bu yıl Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya varan mülteci sayısı 35 bini geçti. İtalya sahillerine ulaşan kaçak göçmen sayısı 23 bin 500 olurken, Yunanistan'a giden kaçak göçmen sayısı da 12 bine ulaştı.

Basın toplantısında konuşan Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, kurtarılan mülteciler arasında 21 kadın ve 2 çocuğun da bulunduğunu, Eritre ve Somali'den geldiklerini söyledi.

Millman, "10 Nisan-17 Nisan arasında yaklaşık 10 bin mülteci, İtalyan sahil güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı" dedi.

Geçen yılın ilk 4 ayında Akdeniz'de 96 mültecinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Millman, "Bu yılın aynı döneminde ölen mültecilerin sayısı 950'ye yaklaştı" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz'de Göçmen Trajedisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement