Akdeniz Üniversitesi'ne Yeni Logo - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesi'ne Yeni Logo

Akdeniz Üniversitesi\'ne Yeni Logo

Son dönemde ismini yapılan çift kol, yüz ve rahim nakilleriyle dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi’nin 32 yıllık logosu değişti.

22.01.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemde ismini yapılan çift kol, yüz ve rahim nakilleriyle dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi'nin 32 yıllık logosu değişti.

Akdeniz Üniversitesi'nin yeni logosunun AÜ Toplantı Salonu'ndaki tanıtım toplantısına Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Rektör Prof. Yardımcısı Muharrem Kılıç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilal Arık, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sadettin Sarı katıldı. Toplantıda konuşan Aü Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, 1982 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi'nin(AÜ) 32 yaşını idrak eden Türkiye'nin en genç, en dinamik ve en başarılı üniversitelerinden biri olduğunu söyledi.

Rektörlük döneminin 6'ıncı yılına girdiğini kaydeden Rektör Prof.Dr. Kurtcephe, şöyle konuştu: "Göreve geldiğim zaman şunu söylemiştim: 'AÜ dünyada tanınan, marka olarak algılanan, marka kent Antalya'nın markası haline gelecektir.' Hedefimiz buydu. Bilim dünyasında saygıyla anılan üniversite olmayı düşünüyoruz. 5.5 yıllık zamanda AÜ algısı gerçekten çok değişti. Elde ettiğimiz başarılar ve ortaya koyduğumuz eserler bizi yalnızca Türkiye'de değil, dünyada tanınır hale getirdi. Bu algı ve değişiklik AÜ'ye olan yaklaşımı çok farklı noktalara taşıdı. Sokaktaki insanımızda, dünyanın en önemli bilim kuruluşlarına kadar herkesin gönlünde yer etmiş bir üniversite olarak bir başarıya imza atmış bulunuyoruz. AÜ Türk milleti adına, bilim adına çok özel projeler ürettik."

AÜ'nün politikasını 'Kimsenin yapmadığını yapmak' olarak anlatan Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok alanda başarı yakaladık. AÜ artık meyve veren her sezon sonunda hasat mevsimi gibi üretken bir üniversite haline gelmiştir. Her alanda teknoloji üretebilecek hale gelmiştir. Alt yapımız çok kuvvetlendi. AÜ 2008 yılından 2014 yılına kadar hem alt yapı hem personel hem de öğrenci sayısıyla 3 misli artmıştır. Bu değişimde kurumsal kimliğinde değiştirilmesi gerekiyordu. 2012 yılı sonlarında kurumsal kimlik çalışması bünyesinde bir komisyon oluşturduk. O komisyon çalışmalara başladı. İlk faaliyet olarak bana sorulan logomuzun değiştirilmesi oldu. AÜ logosunun, AÜ algısını yansıtamadığı, başarılı üniversite logosuna katkı sağlayamadığı ortak bir kanaat oluşmuştu. Çeşitli kesimlerden bu logonun AÜ'yü çağrıştırmadığı şeklinde fikirler gelmişti. Bu eleştiriler doğrultusunda logoyu değiştirmeye karar verdik."

ÖDÜLLÜ LOGO YARIŞMASI

Bu doğrultuda bir logo tasarım yarışması düzenlediklerini aktaran Prof.Dr. Kurtcephe, şunları söyledi: "Bu yarışmaya 1147 başvuru oldu. 868 eser kabul oldu. Bu kabul edilen eserlerden AÜ algısını temsil edecek bir eser çıkmadı. Ardından bu işi yapan sektörlere yöneldik. Çağrıda bulunduk. Bize eserler geldi. Grafik sanatçısı Mahyar Kalantari'nin çalışması seçildi"

LOGO ÖZELLİKLERİ

Yeni logonun içeriği hakkında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç da şu bilgileri verdi: "Logodaki 1 sayısı üniversitenin temel misyonu olan bilimsel bilgi üretimi öğretimi ve aktarımı 9 sürecinde yüksek kurumsal hedefimizi sembolize etmektedir. A harfi üniversitemizin ilk harfidir. Antalya kentini de deyimlemektedir. Ayrıca alfabenin ilk harfi olarak 'A' harfi başlangıç ve kaliteyi simgeleyen semboldür. Logodaki gök cisimleri kadim bilgelikte, küresel nitelikleri ile değişmez dairesel hareketler sergileyerek mükemmelliği simgelemektedir. Yeni logonun zemin rengini oluşturan lacivert rengi düşüncenin rengi olarak nitelendirilmektedir. Ayrıca, bu renk sonsuzluk, kararlılık, bilimsel otorite ve verimliliği ifade etmektedir."

Konuşmaların ardından yeni logonun tanıtımı yapıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesi'ne Yeni Logo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement