Akdenizde Wushu Rüzgar'ı - Son Dakika
Spor

Akdenizde Wushu Rüzgar'ı

Akdenizde Wushu Rüzgar\'ı

Wushu Federasyonu faaliyet programında yer alan Akdeniz Bölge Şampiyonası Adana’da gerçekleştirildi.

08.09.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Wushu Federasyonu faaliyet programında yer alan Akdeniz Bölge Şampiyonası Adana'da gerçekleştirildi.

Akdeniz Bölge Şampiyonası'na 8 kulüpten 98 sporcu katıldı. Sarıçam Asım Savaş Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyona minik, yıldız, gençler ile büyükler erkek ve kadın olmak üzere 4 kategoride yapıldı. Wushu Adana İl Temsilcisi Hüseyin Dündar, Wushu'nun son yıllarda büyük bir aşama kaydettiğini belirterek, "Wushu, gerçekte saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefi wushu altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. İnsan karakterinin geliştirilmesi iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır. Wushu, Türkiye'de hızla gelişiyor. Adana'da yaygınlaşmaya başladı. Bu sayede kentimizden başarılı sporcu yetiştirerek, Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları elde etmeyi hedefliyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar dilerim" dedi.

"HEPSİYLE GURUR DUYUYORUZ"

Dündar, Adanalı sporcuların wushu sporundaki gayretlerinin takdire şayan olduğunu ifade ederek, "Hepsiyle gurur duyuyoruz. Sık sık düzenleyeceğimiz müsabakalarla sporcularımız tecrübe kazanacaklar. Bölge şampiyonamıza Gençlikspor, Özgürspor, Star Akademi, Çinkılıçspor, Gençspor, Öz Hilal, Aykolspor, Özgür Ejderspor kulüpleri katıldı. Adanalı sporcuların başarısı, gelecek için bizleri umutlandırdı. Bizlerden tesis ile malzeme konularında desteklerini esirgemeyen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Fazlı Bayram Hadi ve tüm sporcu ailelerine, antrenör ve hakemlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Öte yandan, erkek ve bayanlarda takım sıralamasında Özgürspor 1. oldu. İkinciliği Genç Spor Kulübü elde ederken, Çinkılıçspor Kulübü ise 3. oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Akdenizde Wushu Rüzgar'ı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement