Akdoğan: 1,5 Milyon Göçmene Ev Sahipliği Yapıyoruz - Son Dakika
Güncel

Akdoğan: 1,5 Milyon Göçmene Ev Sahipliği Yapıyoruz

Akdoğan: 1,5 Milyon Göçmene Ev Sahipliği Yapıyoruz

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ile birlikte Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında düzenlenen 'yılın iyilik ödülleri'ni dağıttı.

27.09.2014 01:00  Güncelleme: 08:03

İyilik ÖDÜLLERİNİ DAĞITTI

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında düzenlenen 'yılın iyilik ödülleri'ni dağıttı.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları'nda 'yılın iyilik ödülleri' bir otelde düzenlenen gecede sahiplerine verildi. Geceye, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreni öncesinde konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Şanlıurfalıların büyük bir iyilik örneğini sergilediğini söyledi. Son 1 hafta içerisinde binlerce Suriyelilere yönelik Şanlıurfalılar tarafından yapılan iyilik hareketinin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini ifade eden Akdoğan, "İki günde 150 bin göçmen nasıl ağırlanırmış tüm dünyaya gösteren Şanlıurfa'yı şehir ve halk olarak ödüle layık göstermemiz lazımdı. Böyle bir işi ancak büyük ülkelerin, tüm dünyaya yüreğini açarak yapabileceğini, Şanlıurfa'nın da tüm dünyaya bu mesajı vermiştir. Bu iyilik iklimi en son 1.5 milyon Suriyeli göçmeni kabul etmemizde ortaya çıktı. İki günde 150 bin Suriyeliyi kabul etmemizde ortaya çıktı. Güya çok zengin, müreffeh, çağdaş ülkeler kılını kıpırdatmazken; Türkiye 1.5 milyon insana aylardır bakıyor. Biz bunu asli, insani vazife olarak, ahlaki bir duruş olarak görüyoruz. Bunu yapmazsak kendimizden utanırız diye bakıyoruz. Çok zengin olduğumuz için bunu yapmıyoruz" dedi.

'Uluslararası Hayırsever İyilik Ödülü'nün Gazze Şehir Hastanesi Genel Müdürü Naser El Atar'a, verildiği törede birçok dalda 'yılın iyilik ödülleri' verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdoğan: 1,5 Milyon Göçmene Ev Sahipliği Yapıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement