Akkuyu'da Kurulması Planlanan Nükleer Santral - Son Dakika
Yerel

Akkuyu'da Kurulması Planlanan Nükleer Santral

Akkuyu\'da Kurulması Planlanan Nükleer Santral

Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Demir: "Tüm yetkilileri nükleer santral macerasından vazgeçmeye davet ediyoruz"

08.12.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Erkan Demir, "Tüm yetkilileri nükleer santral macerasından vazgeçmeye davet ediyoruz" dedi.

Demir, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde, Mersin Nükleer Karşıtı Platformu adına yaptığı açıklamada, dün kentte meydana gelen 3.6 şiddetindeki depremi hatırlatarak deprem sonrası nükleer felaketlerin yaşanabileceğine dikkati çekti.

Türkiye'nin yüzde 92'sinin deprem bölgesinde yer aldığını belirten Demir, şöyle devam etti:

"Kentimizde merkezi Mezitli olan 3.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu depremle doğa bizleri uyardı. Kentimiz aktif bir değil birkaç faya yakın, deprem riski yüksek bir kenttir. Henüz güvenli konutlar, yollar, barajlar gibi mühendislik yapıları inşa edemeyen denetimsizlikler nedeniyle projelerin enkaza dönüştüğü can ve mal kayıplarının yaşandığı ülkemizde, tüm yetkilileri nükleer santral macerasından vazgeçmeye davet ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki doğa olayları afete dönüşüyor ve bu süreçte olası bir kaza veya hasar, nükleer santral için de kaçınılmaz görünüyor."

Ülkede meydana gelebilecek bir deprem ve buna bağlı tsunami riskinin Güney Batı Anadolu'nun yanı sıra Akkuyu'daki Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) bulunduğu bölgeyi de etkilemesinin söz konusu olduğunu kaydeden Can, santralin büyük risk taşıdığını savundu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akkuyu'da Kurulması Planlanan Nükleer Santral - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement