Akşehir'de Suriyeli Çocuklar İçin Türkçe Öğretim Kursu - Son Dakika
Güncel

Akşehir'de Suriyeli Çocuklar İçin Türkçe Öğretim Kursu

Akşehir ilçesinde bulunan Suriye uyruklu tarım işçilerinin çocuklarına, Türkçe dersi verilmeye başlandı.

19.04.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşehir ilçesinde bulunan Suriye uyruklu tarım işçilerinin çocuklarına, Türkçe dersi verilmeye başlandı.

İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin ve beraberindeki heyet, Suriyeli çocukların eğitimi için okul haline dönüştürülen Yazla Mahallesi'ndeki eski belediye binasını ziyaret etti.

Sezgin, ziyarette yaptığı açıklamada, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan Türkçe kursuna 34 Suriyeli öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

İki sınıfta eğitim alan Suriyeli çocukların, Akşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca tahsis edilen servisle ailelerinin yaşadığı çadırlardan buraya taşındığını ifade eden Sezgin, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın öğle yemekleri belediyemiz tarafından karşılanıyor. İnşallah bu çocuklarımız, burada en iyi şekilde dilimizi öğrenirler. Bunlar bizim misafirlerimiz. İlçe olarak tüm imkanlarımızla seferber olduk. Güzel bir okul ortamına kavuştular. İnşallah ülkelerindeki sorunlar bir an önce çözülür ve doğdukları topraklara yeniden kavuşurlar."

Ziyarette Kaymakam Sezgin'in yanı sıra Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Bahadır Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Emniyet Müdürü Erkan Çelik'de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akşehir'de Suriyeli Çocuklar İçin Türkçe Öğretim Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement