Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Arsaların Yüzde 90'ı Tahsis Edildi - Son Dakika
Yerel

Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Arsaların Yüzde 90'ı Tahsis Edildi

Akşehir Organize Sanayi Bölgesi\'nde Arsaların Yüzde 90\'ı Tahsis Edildi

Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde arsaların yüzde 90'ının tahsis edildiği bildirildi.

05.03.2014 13:14

Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde arsaların yüzde 90'ının tahsis edildiği bildirildi.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı açıklamada, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasında bugüne kadar uzun yıllar geçtiğini ve bu bölgenin boş olarak uzun yıllar beklediğini belirtti.

Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısının tamamlanmasına, parselizasyon, yollarının açılması, su, kanalizasyon elektrik işleri, yollarının kilitli taş kaplanması, çevresine tel örgü çekilmesi gibi konulara büyük emek ve maddi kaynak harcandığını ifade eden Oğul, şunları kaydetti:

"2014 yılında Akşehir Belediyesi, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis ortaklığına 600 bin lira finansman katkı sağlayacaktır. Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alt yapısı hazırlanan arsaların yüzde 90'ının tahsisi edildi. Bu bölgede şu anda Ufkun, Doğpa, Sabah, Şeneller, Saltıkoğlu, Özgünoğlu, Akbaba, Kurtbomsan, Kesebetler, Mavcıoğlu gibi birçok fabrika faaliyetlerini sürdürmektedir. İnşa halindeki Özdoğan, Hars, Tutkun, Sönmez, Gümüş, İzisüt gibi fabrikaların tamamlanmasıyla Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 fabrikanın bacası tütecektir. Bu 30 fabrika Akşehir'de bin 500 kişiye istihdam sağlayacaktır. Akşehir Organize Sanayi genişletme ve büyütülmesi içinde rezerv arsaların bu Organize Sanayi Bölgesine katılması için Akşehir Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti karar alarak girişimlere başlamıştır." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Arsaların Yüzde 90'ı Tahsis Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement