Akü Öğrencileri Karapınar'ı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Akü Öğrencileri Karapınar'ı Gezdi

Öğrenciler, Meke Gölü, Acıgöl, obruklar ve Karapınar Erozyon Önleme Sahası'nı gezdi.

20.03.2014 16:44

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nden 45 öğrenci, Karapınar'da Meke Gölü, Acıgöl, obruklar ve Erozyon Önleme Sahası'nı gezdi.

Coğrafya Bölümü öğretim üyeleri Doç.Dr. Barış Taş ve Yrd. Doç. Dr. Okan Bozyurt, öğrenci temsilcilerinden Salih Şansı, yardımcısı Esra Karagöz ve 45 öğrenci, Konya'da Mevlana Müzesi, Şems Türbesi, şehitlikler, Çatalhöyük'ten sonra Karapınar'da Meke Gölü, Acıgöl, obruklar ve Karapınar Erozyon Önleme Sahasını gezdi.

TEMA Vakfı Karapınar Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan, yaptığı açıklamada, Karapınar Erozyon Önleme Sahası'nda gerçekleştirilen erozyonla mücadelenin dünyaya örnek bir çalışma olduğunu ifade etti.

Karapınar halkının, 1960 yılından önce yaşanan kum fırtınalarından doğan sıkıntıları hala unutamadığını söyleyen Ceyhan, "Karapınar halkı ile devletimiz el ele vererek erozyonla mücadelede başarı kazandı. Doğal kaynakların ve çevrenin korunması, ekmeğin, suyun, doğal kaynakların israf edilmemesi gerekir. Bulunulan bölgelerde gönüllü olarak ağaçlandırma çalışmalarına katkı yapılmalı" diye konuştu.

Doç. Dr. Taş da Karapınar'n coğrafyası ile dikkati çektiğini dile getirdi.

"Açık Hava Müzesi" konumundaki Karapınar'ın doğal güzelliklerinin yanı sıra erozyon sahasında araştırmaya ve incelemeye yönelik birçok unsurun bulunduğunu anlatan Taş, "Karapınar insanının erozyonun önlenmesi için verdiği mücadeleyi takdir ediyoruz. Gelinen nokta bu bölgeye verilen değeri gösteriyor. Öğrencilerimiz, derslerde gördükleri bu alanı inceleme şansı buldu" dedi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akü Öğrencileri Karapınar'ı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement