Akyazı'da 2 Bin Kişilik 'Suyuma Dokunma' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Akyazı'da 2 Bin Kişilik 'Suyuma Dokunma' Eylemi

Akyazı\'da 2 Bin Kişilik \'Suyuma Dokunma\' Eylemi

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde, orman köylülerinin içme suyu ve tarımda yararlandıkları Bıçkı Deresi'nin suyunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgede yapılacak olan termal otele kiralanmasına tepkiler sürüyor.

11.05.2015 11:41

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde, orman köylülerinin içme suyu ve tarımda yararlandıkları Bıçkı Deresi'nin suyunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgede yapılacak olan termal otele kiralanmasına tepkiler sürüyor. Bölge halkı çesitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışırken, dün de toplanıp protestoda bulundu. Vatandaşlar 'Deremizin başında nöbetteyiz. Ağaçlarımızın etrafında kenetlendik. Ormanımızda yaşamı eski haline getirene kadar bu işin takipçisiyiz' yazılı pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı.

Büyükşehir yasasından önce Ayyazı'ya bağlı köy statüsünde olan Bıçkıdere ve Küçücek Mahalle sakinlerinin ortaklaşa düzenledikleri eyleme CHP Milletvekili Engin Özkoç, MHP Milletvekili Münür Kutluata, milletvekili adayları, TEMA Vakfı temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından termal otele kiralanan kaynak suyuyla ilgili bir yıldır yaşananlar ve verilen mücadele sinevizyon gösterimi eşliğinde anlatıldı.

VALİ VE KAYMAKAM GÖREVE ÇAĞRILDI

Bıçkıdere ve Küçücek Mahalle sakinleri, Vali Hüseyin Avni Coş ile Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı başta olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet etti. TEMA Vakfı yöneticisi Arzu Ersoy Bozgül de konuşmasında yeşile ve doğaya yapılan saldırıyı kabul etmeyeceklerini söyledi. Sonuna kadar her iki mahalle sakinlerinin yanında yer alacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından katılanlara Bıçkıdere Mahallesi sakinlerinin hazırladıkları Abhaz yemekleri ikram edildi.

- Akyazısakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akyazı'da 2 Bin Kişilik 'Suyuma Dokunma' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement