Akyurtlu Seğmenler İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Akyurtlu Seğmenler İftarda Buluştu

Ankara Kulübü Derneği Akyurt Seğmen Şubesi, Akyurt ilçesinde geniş katılımlı iftar yemeği verdi.

22.06.2015 10:38

Ankara Kulübü Derneği Akyurt Seğmen Şubesi, Akyurt ilçesinde geniş katılımlı iftar yemeği verdi.

İftara, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve eşi Şenay Ayantaş, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özarslan ve kulübün yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile seğmenler ve ailelerinden oluşan yaklaşık 300 kişi katıldı.

Belediye Başkanı Ayantaş, yemekte yaptığı konuşmada, göreve geldikleri tarihten itibaren Akyurt'u devamlı ileriye götürmek, var olan sorunları çözmek için çalıştıklarını söyledi.

İhtiyaç duydukları belediye hizmet binası için 9 yıl beklediklerini ve temelini 2013'te attıklarını, açılışını ise kasım ayında yapmayı planladıklarını anlatan Ayantaş, "Seğmen geleneği, bizler Ankaralı olduğumuz için bizimle birlikte yaşaması gereken bir gelenek. Cumhuriyetimizin kuruluşunda ortaya konulan kararlılığın bir parçası olan bu kültürü ilçemizde devam ettirmek için üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Seğmen kardeşlerimizin çalışmalarını daha rahat yürütmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Dr. Özarslan da seğmenliğin Orta Asya'dan günümüze uzanan, değişime uğramamış, taklitlerinin oluştuğu güçlü bir hareket olduğunu dile getirdi.

Ankara Kulübü Derneğinin bizzat Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1932'de kurulduğunu ve Türkiye'nin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Özarslan, seğmen kültürünün Ankara kültürüyle bağlantılı olduğunu belirtti.

Derneğin Akyurt Şube Başkanı Uğur Acar ise 2004'te küçük bir grupla seğmen kültürünü Akyurt'ta yaşatmaya başladıklarını kaydederek, şimdi Ankara'nın ilçeleri arasında en çok seğmene sahip şube olduklarını bildirdi.

Acar, gençlerin seğmenliği öğrenerek kötü alışkanlıklardan uzaklaştığını, içlerinden birçoğunun da lisans mezunu olduğunu söyleyerek, iftara katılanlara teşekkür etti.

Programda, Akyurtlu seğmenler oyunlarını sergiledi. Ankara'dan davete katılan seğmen dedeleri de sahneye çıktı ve Karaşar Zeybeği ile Hüdayda oynadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akyurtlu Seğmenler İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement