Alaçatı'da Sörf Sezonunu Uzatma Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Alaçatı'da Sörf Sezonunu Uzatma Çalışmaları

Milli sörfçü Çağla Kubat, dünyanın en önemli sörf turizmi merkezlerinden Alaçatı'da sezonun uzamasını dilediklerini belirtti.

16.04.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli sörfçü Çağla Kubat, dünyanın en önemli sörf turizmi merkezlerinden Alaçatı'da sezonun uzamasını dilediklerini belirtti.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadenik Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamada, geçen hafta düzenlenen İzmir 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı'nda odanın ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA standını ziyaret eden Kubat, Alaçatı'nın haksız rekabet, sezonun kısa olması, altyapı eksikliği ve konaklamanın pahalılığı gibi çeşitli sıkıntılar yaşadığını bildirdi.

Bu sorunlara rağmen bölgenin geleceğinden umutlu olduğuna değinen Kubat, "Alaçatı özel bir mekan. Rüzgar sörfü öğrenmek için çok ideal bir yer. Altyapı açısından bazı sıkıntılar var. Kimi zaman tekneler nedeniyle zorluk yaşıyoruz. En büyük dileğimiz sezonun uzaması. Alaçatı'da sörf turizminin yaşadığı sıkıntıların aşılması ve bölgenin tanınması konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle İMEAK DTO İzmir Şubesi'ne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik de yüzmeden dalışa, sörf turizminden yelkenliye kadar deniz sporlarının tüm dallarını desteklediklerini anlattı.

Sörf turizmi kapsamında Alaçatı'ya daha fazla turistin gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"330 gün rüzgarlı Alaçatı, sörf tutkunları için vazgeçilmez bir yer oldu. Alaçatı'nın yanı sıra Dikili, Çeşmealtı ve diğer bölgelerimizin de sörf turizminde gelişmesi için çabalarımız devam edecek. Rüzgar sörfünde sezonu mutlaka uzatmamız gerekiyor. Bunun için tanıtımı artırmalıyız. Ülkemiz, turizm gelirlerinin yüzde 20'sini denizden elde ediyor. Deniz sporlarını teşvik edersek yaklaşık 7 milyar dolar olan deniz turizmi gelirlerini 3 katına çıkarabiliriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaçatı'da Sörf Sezonunu Uzatma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement