Kız Öğrenci Yurdunda Yangın Faciası: 11 Öğrenci ile 1 Çalışan Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Kız Öğrenci Yurdunda Yangın Faciası: 11 Öğrenci ile 1 Çalışan Hayatını Kaybetti

Adana Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Yangında 11 öğrenci ile 1 çalışan can verdi, 22 kişi yaralandı.

29.11.2016 22:03  Güncelleme: 09:47

Dün akşam saatlerinde Adana'nın Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin ortaokul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. 34 öğrencinin kaldığı yurtta, 11 öğrenci ile 1 yurt çalışanı hayatını kaybetti, 22 öğrenci yaralandı.

ADANA VALİSİ: 12 CENAZEYE ULAŞTIK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." dedi.


ADANA İTFAİYE DAİRE BAŞKANI : 11 ÖĞRENCİ, 1 ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ

Yangınla ilgili bilgi kirliliği sürerken NTV'de canlı yayına bağlanan Adana İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, yangında 11 öğrenci ile birlikte 1 çalışanın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

CAMLARDAN ATLADILAR

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırıldı.ADANA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yangın söndürüldü. Üst kattaki öğrencilerin kalabileceği her tarafa ulaşıldı. Alt kattan, orta katlardan üst katlara doğru yangından kaçmak için çıktıkları düşünülüyor. Yaralılarımız var. Üzücü bir hadise. 23 kişi yaralı olarak hastanede, durumu ağır olan kimse yok. Hepsi ortaokul talebesi. 12-13 yaş aralığında birçoğu. Muhtelemen elektrik kontağından çıkmış olabileceği üzerinde düşülüyor. Binanın dışında ahşap kaplama var bu da yangının artmasına neden oldu" dedi.


VALİ: İÇERDE KİMSE KALMADI

Yangının ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada 54 öğrenci kapasiteli yurtta 34 kişinin bulunduğunu söyledi. Yangında 11'i öğrenci 1'i öğretmen 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Vali Demirtaş, aralarında yangına müdahale eden vatandaşların da bulunduğu 22 kişinin de yaralandığını aktardı. Vali ayrıca binada kimsenin kalmadığı bilgisini de paylaştı. Demirtaş, yangının çıkış nedeninin ise elektrik kaynaklı olduğu üzerinde durulduğu söyledi.

CENAZELER ADLİ TIP'TA

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren 12 kişiden 9'unun cenazesi, Adana Adli Tıp Kurum morguna kaldırıldı.

İlçedeki 3 katlı özel kız öğrenci yurdunda elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında hayatını kaybeden 12 kişiden 9'unun cenazesi, Adana'ya gönderildi.


Cenazeler, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da morga geldi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adana'nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.


12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı yangın dolayısıyla bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Kaynak, Bakanlar Soylu ve Kaya, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Başbakan yardımcısı ve bakanlar, sağlık durumları hakkında bilgi aldıkları yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.


BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Yağmur altında bölgeyi gezen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 32 psiko-sosyal destek ekibinin ailelerle ilgilendiğini açıkladı. Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Kaya, "Yangın merdiveni kapısının kilitli olduğu yönündeki iddialar ile diğer tüm iddialar araştırıyor. Devletimiz, ailelerimizin yanındadırlar. 32 kişilik psiko-sosyal destek ekibimiz sahada çalışmaları yapıyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise bir ihmalin söz konusu olup olmadığını araştırıldığını, kendilerinin ailelere destek ve inceleme yapmak için bölgede olduklarını söyledi.

CENAZELERİN TEŞHİSİ İÇİN AİLELERDEN DNA ÖRNEĞİ ALINACAK

Yangın faciasında hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü, bazı cenazelerin teşhisi için ise ailelerden DNA örneği alınacağı bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olayın ardından bakanlardan ve Adana Valisi Demirtaş'tan telefonla bilgi aldı. Ayrıca, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla Adana'ya yola çıktı.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adana'daki kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Kozan Cumhuriyet Başsavcısı ile birlikte 3 savcı daha olay yerinde görev yapıyor. Yangın faciasıyla ilgili yurt yetkililerinin de ifadelerine başvurulacağı belirtiliyor.

Öte yandan, yangının soğutma işlemlerinin tamamlanmasının ardından uzmanların yangının çıkış sebebiyle ilgili kesin bilgilere ulaşılacağı kaydedildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adana'da özel bir öğrenci yurdundaki yangına ilişkin Aladağ ilçesi Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesinin ve yapılan yayınların kaldırılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

RTÜK, Aladağ ilçesindeki ortaöğretim kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın ve taksirli ölüm olayına ilişkin Aladağ Sulh Ceza Hakimliğinin kararını internet sitesinden yayınladı.

Buna göre, bazın basın ve yayın organlarında yanlış bilgiler verildiği, ölenlerin kimliklerinin yanlış söylendiği, yayınların gerek ilçe genelinde gerekse yurt çapında huzur ve güven ortamı ile kamu düzenini bozucu eylem ve davranışlara dönüşebileceği ve yürütülen soruşturmanın akamete uğratılabileceği kanaatiyle, yapılan ve yapılacak tüm haberlere, tüm yazılı ve görsel basınla internet ortamında soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulması ve yapılan yayınların kaldırılması kararlaştırıldı.



Kız Öğrenci Yurdunda Yangın Faciası: 11 Öğrenci ile 1 Çalışan Hayatını Kaybetti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kız Öğrenci Yurdunda Yangın Faciası: 11 Öğrenci ile 1 Çalışan Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement